Klaus Iohannis: Unii politicieni se tem de școală. Aici sunt formați cei care taxează erorile de exprimare și de logică
This browser does not support the video element.
Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că unii politicieni se tem de școală, pentru că acesta este locul în care sunt formați cei care „le taxează erorile de logică și mai nou, destul de des de exprimare”.
„Mă bucur că am ocazia să fim astăzi împreună, într-o școală absolut remarcabilă prin rezultatele de excepție pe care le aveți. Școala voastră, parte a programului Inschool, sprijinit de Consiliul Europei, a reușit să aibă un impact semnificativ asupra comunității, pregătind și formând generații întregi de elevi. Cuvântul «școală» are diverse semnificații și stârnește, cum știm, o diversitate de emoții. Dar școala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că și ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii își încep drumul spre maturitate, ghidați și îndrumați de dascălii lor. Ați văzut însă și voi, dragi copii, unii politicieni se tem de școală! Aici, în școală, sunt formați oamenii care le taxează erorile de logică și, mai nou, destul de des, de exprimare”, a afirmat Klaus Iohannis, luni, la deschiderea anului școlar.
Șeful statului a adăugat că în loc de măsuri pentru creșterea calității educației sunt preferat măsuri care facilitează frauda la Bacalaureat.
„Tot aici se resimte eșecul politicilor publice din educație, dar și lipsa de creativitate a acestora. Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creșterea calității educației, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susțină examenul de evaluare națională. Sau cum se propune repartizarea automată spre școli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini. Nu trebuie să uităm niciodată rolul esențial al școlii, pentru că aici elevii își încep drumul în viață, își cultivă pasiunile și își formează viziunea asupra lumii”, a completat președintele Iohannis.
Președintele Româniai a mai spus că „în același timp, educația oferită de școală este o oportunitate pentru România de a se normaliza, de a se transforma și de a se pregăti pentru o Europă și o lume în profundă schimbare, o lume care nu așteaptă după cei care sunt captivi în practici anacronice, în corupție sau în metehne comuniste”.
Un număr de 2.824.594 de elevi și copii de grădiniță încep, luni, cursurile anului școlar 2019 – 2020, potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN).
Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului școlar la Școala Gimnazială „Ferdinand I”, București.