Klaus Iohannis: Vom semna aici, la Washington, ACORDUL de cooperare în domeniul securității între România și Ucraina

Publicat: 10 07. 2024, 20:01

This browser does not support the video element.

Preşedintele Klaus Iohannis Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Washington că țara noastră va semna acordul de cooperare cu Ucraina. Totodată, șeful statului a mai spus că: ,,Consolidarea securității Ucrainei și a Republicii Moldova înseamnă, până la urmă, sporirea propriei noastre securități și a securității întregului spațiu euroatlantic.”

Vom semna aici, la Washington, probabil mâine dimineață, Acordul de cooperare în domeniul securității între România și Ucraina, în implementarea Declarației G7 adoptate în marja Summitului NATO de anul trecut. Astfel ne alăturăm celorlalți aliați și parteneri care au semnat deja acest tip de document bilateral cu Ucraina, a spus Iohannis.

 

Șeful statului a mai adăugat că ,,Totodată, vom agrea la nivel aliat un sprijin sporit pentru alți parteneri vulnerabili afectați de război și de comportamentul agresiv al Rusiei, iar pentru noi evident, importanța cea mai mare în acest context o acordăm Republicii Moldova. Și după cum o să vedeți în Declarația finală, Republica Moldova este reflectată adecvat în Declarație. Aceasta trebuie sprijinită să contracareze atacurile permanente hibride din partea Rusiei.”

Consolidarea securității Ucrainei și a Republicii Moldova înseamnă, până la urmă, sporirea propriei noastre securități și a securității întregului spațiu euroatlantic, a mai precizat Iohannis.