Deputații din Comisia de muncă au luat decizia cu 15 voturi „pentru”, 2 „împotrivă” și 4 abțineri.
Deputații au modificat articolul 25 al legii salarizării, care acum prevede că procentajul de 30% se calculează la masa salarială a fiecărui ordonator de credite, nu pentru ordonatorii principali, așa cum a solicitat președintele Sindicatului Polițiștilor, Dumitru Coarnă, însă, potrivit reglementării, a fost eliminat sporul de 40% pentru personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor. Este vorba despre angajați care trebuie să asigure în afara orelor de program, de la domiciliu, intervenția în mediul rural, la apelurile de urgență, cercetări criminalistice, evadări, revolte sau cutremure.
În cadrul dezbaterii din Comisia de muncă, a fost votat un amendament care prevede acordarea unui spor pentru suprasolicitare neuropsihică pentru personalul din învățământ. Măsura ar urma să intre în vigoare la data de 1 decembrie 2018.
„Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, prin creșterea salariilor de bază cu 10% începând cu data de 1 decembrie 2018”, se precizează în amendamentul depus la proiectul de lege.
Un alt amendament stabilește ca angajații din sectorul public să beneficieze de indemnizații de vacanță, de la 1 decembrie 2018, în cuantumul unui salariu minim brut. Sunt exceptați cei care ocupă funcții de demnitate publică, alese sau numite.