Prima pagină » Știri politice » Liberalii contestă la CCR legea majorărilor salariale, după ce Biroul Permanent a respins cererea de reluare a votului

Liberalii contestă la CCR legea majorărilor salariale, după ce Biroul Permanent a respins cererea de reluare a votului

Liberalii contestă la CCR legea majorărilor salariale, după ce Biroul Permanent a respins cererea de reluare a votului
Biroul Permanent a Camerei Deputaților a decis miercuri să nu aprobe solicitarea PNL de reluarea a votului la Legea de aprobare a OUG 20 privind creșterile salariale pentru bugetari, motivând că Regulamentul nu permite procedura, a declarat secretarul BP, deputatul PSD Marcel Ciolacu. În replică, PNL a transmis că va cere justiției să verifice dacă în ședința de plen s-a respectat cvorumul prevăzut în Regulament, a declarat miercuri liderul deputaților PNL, Eugen Nicolăescu, afirmând că liberalii vor contesta legea la CCR.
„Grupul parlamentar PNL se va adresa justiției pentru a se verifica dacă a fost sau nu a fost cvorum la această ședință și că s-au adoptat acte normative prin fraudara votului”, a declarat Nicolăescu, la finalul ședinței Biroului Permanent al Camerei Deputaților, care a respins solicitarea liberalilor de reluarea a votului.
 
PNL va sesiza și legea pentru creșterea salariilor la CCR de îndată ce va fi semnată de președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a mai spus Eugen Nicolăescu.
 
Liderul deputaților PNL a susținut că majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să ia în calcul „probelor zdrobitoare” pe care liberalii le-au pus la dispoziție pentru a proba cvorumul.
 
„În ciuda probelor zdrobitoare pe care le-am pus la dispoziție majoritatea PSD-ALDE din Biroul Permanent a refuzat să se uite pe el, nici nu a vrut să ia în considerație faptul că sunt puși în fața unor documente pe care ar trebui să le analizeze și să ia o decizie în cunoștința de cauză”, a spus Nicolăescu.
 
Deputatul PNL a contesta și supunerea la vot a solicitării de verificare a cvorumului prin apel nominal, afirmând că în Regulament nu se specifică că se supune la vot solicitarea unui lider de grup de a se verifica cvorumul prin apel nominal. De cealaltă parte, secretarul BP, deputatul PSD Marcel Ciolacu a spus spus că votul votul trebuia contestat în ședința de plen și că acuzațiile PNL vor fi rezolate în instanță.

„Biroul Permanent a hotărât că nu se reia votul. Votul a fost unul corect. S-au invocat articole din Regulamentul Camerei care spun foarte clar la articolul 123 (4) că votul putea fi contestat numai în ședința de plen, lucru care nu a fost făcut de nici un lider de grup. Nu are rost să intrăm pe fond”, a precizat Ciolacu.

Ciolacu a afirmat că acuzațiile pe fond făcute de PNL vor fi rezolvate în instanță: „Am înțeles de la liderul (grupului parlamentar-n.r.) PNL că vor ataca în instanță sau vor depune plângere penală și bănuiesc că acolo se va face (lumină-n.r.). Noi nu putem lua în discuție un fond că am încălcat Regulamentul, confom Regulamentului contestarea votului se face în cadrul ședinței de vot”.

Deputatul PSD a susținut că votul a fost la „limita cvorumului, dar a fost un vot legal”. Biroul Permanent a aprobat solicitarea PNL de a pune a dispoziție înregistrările audio și video din ședința de plen, a mai spus deputatul PSD.

Citește și