Liberalii nu-l vor pe Valentin Nicolau, propus de PSD, la TVR. Crin insistă să-l impună pe Rareș Bogdan la televiziunea publică

Publicat: 16 12. 2013, 17:02
Actualizat: 30 07. 2014, 22:57

Propunerea PSD pentru conducerea interimară a TVR, Valentin Nicolau, nu este acceptată de liberali, au precizat surse din  PNL pentru gândul. Principalul motiv:  funcția ar trebui să revină PNL potrivit algoritmului politic, persoana agreată fiind Rareș Bogdan. De altfel, chiar Crin Antonescu a susținut că că o eventuală nominalizare pentru Televiziunea Publică de către PSD ar însemna „o încălcare a unor înțelegeri care s-au făcut în baza algoritmului”.

Astfel, liberalii sunt deciși să-i dea aviz negativ lui Valentin Nicolau. Având în vedere că majoritatea din cadrul comisiilor de cultură este destul de sensibilă, dacă nu se va reuși un aviz negativ, Valentin Nicolau ar urma să fie respins pentru a prelua șefia Consiliului de Administrație a TVR în plenul reunit de marți.

Mai mult, ședința comisiilor reunite de cultură a fost din nou amânată, urmând ca cei doi, Valentin Nicolau și Rareș Bogdan, să fie audiați marți. Potrivit surselor citate, Bogdan ar trebui audiat primul, pesediștii dorind să-l respingă, și abia după să fie audiat și Nicolau.

Pentru acest vot, liberalii vor să formeze o nouă majoritate alături de PDL și PPDD, tocmai pentru a avea câștig de cauză.