Liberalii reacționează după Congresul PSD. Ciucă: Nu lideri de gașcă, cu mize de moment. Bode: Un spectacol grotesc. Gorghiu: Un spectacol rudimentar

Publicat: 24 08. 2024, 16:27
Actualizat: 24 08. 2024, 16:39

A fost o zi de sâmbătă agitată pentru principalii lideri ai PNL. Imediat cum s-a încheiat Congresul de reconfirmare a lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte al PSD și de desemnare pentru cursa prezidențială, au început să curgă reacții pe conturile de socializare. 

Primul a fost europarlamentarul Dan Motreanu, care l-a acuzat pe liderul PSD că nu are curajul să se „delimiteze de Ion Iliescu”.

Marcel Ciolacu se vrea președinte, dar nu are curajul să se delimiteze de Ion Iliescu. Acesta era mesajul prin care Marcel Ciolacu putea să le arate românilor că PSD s-a schimbat. De fapt, Ion Iliescu rămane patronul spiritual si politic al PSD. A fost singurul președinte al României dat de PSD și un șef de stat nociv pentru România. A fost și singurul președinte implicat în evenimente care au dus la moartea unor oameni, precum mineriada din iunie 1990. De la Iliescu, pesediștii nu au mai dat niciun președinte al României pentru că românii i-au oprit în turul doi. Românii stiu ce le poate pielea pesediștilor, deși aceștia se pretind și astăzi, ca și atunci, preocupați de viața cetățenilor, a transmis Dan Motreanu, pe Facebook.

Congresul PSD a fost un spectacol rudimentar împotriva PNL, a apreciat ministrul Justiției, Alina Gorghiu, tot pe Facebook.

Gorghiu a transmis că social-democrații nu-i plac pe liberali pentru că „sunt singurul rival pe măsură”.

Liberalii nu sunt pe placul PSD pentru că sunt singurul rival pe măsură și au fost de ani de zile partidul care a ținut linia pro stat de drept, drepturi și libertăți, neintervenție în justiție. De aceea, pentru România și pentru decența statului de drept este foarte important ca și viitorul Președinte să fie de la PNL.

Secretarul general al PNL a catalogat Congresul PSD drept un „spectacol absolut grotesc”.

PSD a dat în clocot astăzi – ipocrizie, aroganță și populism! Am văzut un spectacol absolut grotesc, al unor triste figuri politice care au avut unicul scop să atace PNL la unison”, a scris Lucian Bode.

Fostul ministru de Interne s-a arătat convins că PSD va pierde din nou președinția României.

Știu că, de 20 de ani, de la Ion Iliescu, românii nu au mai vrut PSD la Cotroceni. Știu că dreapta va învinge din nou. Să aibă puțintică răbdare, nu mai e mult și vor afla cum e să ia bătaie de la dreapta. „Ei știu ceva bătaie, că au mai luat”, parafrazând cuvintele rostite de o doamnă la Congres la adresa unui fost candidat al PSD la prezidențiale care a fost doar pentru o noapte președinte. Se tem de PNL și maschează asta cu atacuri disperate, afundându-se în ridicol. În schimb, în mod curios, vedem zero atacuri la AUR! PSD a picat din nou testul decenței și demnității în politică. Fac aceeași politică de acum 35 de ani, doar cu puțină spoială. Din păcate pentru ei, și românii văd acest lucru, a mai spus Bode.

Și nu în ultimul rând, a sosit și reacția lui Nicolae Ciucă. „Marcel Ciolacu încearcă să aducă PSD la conducerea României. PNL va face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica acest lucru”, a transmis liderul PNL pe Facebook.

Nu doar Marcel Ciolacu a fost ținta atacurilor liberale. Liderul PNL Iaşi, Alexandru Muraru, s-a ndreptat spre Alfred Simonis şi Sorin Grindeanu, despre care a spus că declarațiile acestora arată ”obrăznicie şi cinism”.

Modelul lui Alfred Simonis este Candidatul Pâş-Pâş pentru care politică externă şi cea economică a României sunt prea sofisticate. Simonis, după ce a venit în genunchi la PNL să ceară susţinere, a devenit acum mare lider. Tupeu de mafiot obraznic. Atacurile lui Simonis şi Grindeanu la PNL denotă obrăznicie, cinism şi arată clar planul PSD de apropiere de AUR. Este cât se poate de relevant că liderii PSD s-au ferit să vorbească despre ei şi e clar că îi protejează. De ce îi protejează, acest lucru se va releva curând, a scris pe Facebook, Alexandru Muraru.

Reamintim că Marcel Ciolacu a câștigat un nou mandat pentru președinția PSD, cu 2.257 de voturi „pentru”, șase „împotrivă” și cinci „abțineri”, iar pentru candidatura la alegerile prezidențiale, Marcel Ciolacu a fost votat de 2.257 de membri, patru au votat împotrivă, iar trei s-au abținut.

CITEȘTE ȘI: