Prima pagină » Știri politice » Lider PSD despre Valentin Popa, propunerea de la Educație: Poate era mai degajat, dar nu îi pun la îndoială calitățile

Lider PSD despre Valentin Popa, propunerea de la Educație: Poate era mai degajat, dar nu îi pun la îndoială calitățile

Lider PSD despre Valentin Popa, propunerea de la Educație: Poate era mai degajat, dar nu îi pun la îndoială calitățile
Detalii pe Gândul.

„Le-am văzut, le-am auzit (bâlbele lui Valentin Popa – n.r.) … Sigur, greșeala-i greșeală, dezacordu-i dezacord. Probabil era într-o discuție, poate un pic mai degajat, dar nu pun la îndoială calitățile lui”, a declarat duminică liderul PSD Suceava, Ioan Stan.

El a respins criticile aduse de secretarul general adjunct al PSD Codrin Ștefănescu, respectiv că Valentin Popa este „un necunoscut”.

„În primul rând că dl. Popa nu este un necunoscut. Este rectorul unei universități care a promovat, în ultimul timp, cel mai tare. Deci, pe inventică e pe locul întâi pe țară, iar anul ăsta, probabil, va fi locul întâi pe țară. El este membru (de partid – n.r.) proaspăt, dar cu adeziunea de mai mult timp la noi. Întrucât am vrut să-l protejăm, în ultimul timp a devenit membru de partid”, a mai spus Ioan Stan

Întrebat dacă Valentin Popa este potrivit pentru a reforma Educația, Stan a răspuns: „Sigur că da”.

Valentin Popa, ministrul desemnat al Educației Naționale în Guvernul PSD Vasilica Viorica Dăncilă, este rectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava din primăvara anului 2012. El a fost susținut pentru preluarea portofoliului de organizația PSD Suceava, fiind votat de CEx în defavoarea Ecaterinei Andronescu. El s-a remarcat printr-o serie de gafe și greșeli, potrivit unor filme care circulă pe internet.

În 2015, la deschiderea anului academic, Valentin Popa spunea că atât timp cât alocația pentru un student e mai mică decât cea pentru un deținut, numărul lor va tinde să se egaleze întrucât lipsa finanțării educației duce la costuri mai mari cu cei „needucați”

„Decidenții politici trebuie să fie conștienți că atât timp cât alocația pentru un student va fi mai mică decât cea pentru un deținut, într-un final, numărul acestora va tinde să se egaleze. Cu cât folosești fonduri mai puține pentru educație, cu atât ai nevoie de mai mulți bani pentru cei needucați”, a spus Popa.

Citește și