Lider PSD: Ponta nu trebuie sacrificat de PSD, Corlățean trebuia demis după primul tur

Publicat: 26 11. 2014, 14:15

Vicepreședintele PSD, Gheorghe Nichita, susține că premierul Ponta nu este vinovat de pierderea prezidențialelor și că nu ar trebui sacrificat de partid, dar că fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, trebuia demis imediat după primul tur.

„Dacă mă întrebați pe mine, da, există o greșeală, pentru că trebuia să fim foarte fermi în acea duminică, după primul tur, mult mai fermi. Și de ce nu, chiar dacă erau discuții legate de acea Ordonanță, poate că nu era rău… bun, acum sunt nuanțe, respectăm legea sau nu respectăm legea. Și acest val emoțional care s-a creat până la urmă s-a încercat să se creeze și prin alte teme. A fost tema cu amnistia, cu corupția. Deci s-a încercat tot timpul să se creeze acest val emoțional împotriva PSD-ului și din alte teme. El a reușit mult mai puternic prin ceea ce a fost în diaspora”, a declarat pentru RFI Gheorghe Nichita.

Social-democratul a spus că după primul tur ar  fi luat „decizia imediat a demiterii ministrului de Externe”.

„Din păcate, nu cred că el e vinovat, pentru că pe calculul clar, normal, pe vot normal, Victor Ponta era președintele României astăzi. Iar partidul nu cred în clipa de față (că ar trebui să spună): „gata, au trecut alegerile, am pierdut, sacrificăm”. Cu Victor Ponta am câștigat localele detașat, am câștigat parlamentarele și europarlamentarele, cu Victor Ponta avem comisar pe Regional la Bruxelles. Deci avem multe lucruri făcute cu Victor Ponta împreună”, a spus Nichita.

Vicepreședintele PSD și-a exprimat susținerea în continuare pentru tandemul Victor Ponta – Liviu Dragnea.