Liderul PNL Harghita despre o alianță cu UDMR:Cred că se face prea mult tam-tam pe subiectul ăsta

Liderul PNL Harghita despre o alianță cu UDMR:Cred că se face prea mult tam-tam pe subiectul ăsta
Liderul PNL Harghita, Stelu Palton, susține că "se face prea mult tam-tam" pe subiectul privind o eventuală alianță a USL cu UDMR, afirmând că rezultatele de la BEC "nu mai justifică niciun fel de sprijin sau nevoia de sprijin din partea UDMR", transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 10/12/2012, 18:02
Actualizat: 25/03/2019, 22:30

Liderul PNL Harghita, Stelu Palton, susține că „se face prea mult tam-tam” pe subiectul privind o eventuală alianță a USL cu UDMR, afirmând că rezultatele de la BEC „nu mai justifică niciun fel de sprijin sau nevoia de sprijin din partea UDMR”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„După părerea mea, nu este o invitație explicită lansată UDMR de a face parte din Guvern sau numai de a susține, probabil, în Parlament, anumite inițiative. Oricum, rezultatele de astăzi care s-au dat de la BEC și care spun că USL are deja 66 la sută nu mai justifică niciun fel de sprijin sau nevoia de sprijin din partea UDMR”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, liderul PNL Harghita, Stelu Platon.

În opinia acestuia, invitația premierului Victor Ponta este „o atitudine de bună colaborare, așa cum l-am auzit pe secretarul general al PSD, că vor să aibă un alt fel de relații, inclusiv cu opoziția, cu ARD”.

„Eu cred că se face prea mult tam-tam pe subiectul ăsta, nu există încă o întâlnire cu o dată fixă și vom putea comenta concret în momentul în care, într-adevăr, o să aflăm clar dacă UDMR va intra sau nu va intra în Guvernul României. În momentul de față, eu cred că este mai mult un fel de furtună într-un pahar cu apă”, a afirmat Platon.

Liderul PSD Harghita, actualul Ministrul de Interne Mircea Dușa, nu a dorit să comenteze acest subiect.

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu președintele UDMR, Kelemen Hunor, și de luni vor începe discuțiile pentru crearea unei majorități constituționale cu Uniunea.

„Am vorbit la telefon cu președintele UDMR, Hunor Kelemen, l-am felicitat pentru realegerea domniei sale și mi-a confirmat faptul că UDMR de mâine este dispusă și vom începe discuțiile pentru a avea o majoritate constituțională, o majoritate guvernamentală și parlamentară care să permită modificări și reforme importante în anii care urmează”, a spus Ponta.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a precizat, duminică noapte, că USL nu a discutat cu UDMR despre o alianță, nicidecum despre o alianță de guvernare, el arătând că declarația premierului Ponta referitoare la acest subiect înseamnă disponibilitatea USL la a discuta niște „formule de asociere”.

Luni, Antonescu a spus că USL nu are nevoie de UDMR pentru învestirea noului Guvern în Parlament sau chiar pentru modificarea Constituției, ci este vorba despre „un alt tip de abordare, o deschidere responsabilă”.

„Noi vom discuta, avem deschiderea anunțată de premier și susținută de noi toți – n-a vorbit doar așa, în nume personal – de a discuta cu UDMR despre orice posibil proiect în interiorul Parlamentului pe care l-am putea susține în asociere. Dacă vom ajunge din asta inclusiv la o formulă de cooperare guvernamentală, rămâne de văzut. Deocamdată noi așteptăm ca și dânșii rezultatele oficiale și după aceea sigur că avem câteva subiecte majore, pentru că aici nu e vorba de aritmetică. Nu avem nevoie, cum au înțeles greșit unii, nici de UDMR, nici de altcineva ca să trecem un Guvern prin Parlament, ba chiar ca să modificăm Constituția într-o formă sau alta, dacă acest peste 66% din mandate, numărul acesta se confirmă”, a declarat Antonescu.

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, luni, că apreciază „gestul” premierului Victor Ponta și că după ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va începe discuții cu USL, considerând că interesele Uniunii trebuie să fie reprezentate în Parlament și Guvern.

UDMR va avea în viitorul Parlament zece deputați și șase senatori aleși în mod direct în colegii din județele Harghita, Covasna, Mureș, Bihor și Satu Mare, între ei fiind Kelemen Hunor, Borbely Laszlo și Marko Bela, arată numărătoarea paralelă a Uniunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Avertisment NASA: Un fenomen „ciudat” poate lovi oricând lumea
Rămași împreună după Insula iubirii, s-au etalat pe plajă. Dovada clară că leșinul n-a contat!...
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi...
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune...
Ungaria acuză Ucraina că „şantajează” ţările care vor negocieri de pace: Va trebui să luăm...
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala...
Misterioasa moarte a celei mai iubite actrițe! Dezvăluiri TRAGICE despre sfârșitul ei! Soțul, principalul suspect
Comisarul Gărzii de Coastă, prins beat şi drogat la volan, e fiul unui celebru om...
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
Diana, tânăra ucisă de soț cu toporul, a fost înmormântată de ziua copilului ei: „Ea...
Au făcut spectacol în valurile mării! Laurette, Andra sau Alexandra Stan nu au ţinut cont...
TEST în România cu cel mai interesant SUV. Arată a ARO dar are motor de...
Ministerul Culturii vrea să cumpere Palatul Reginei Maria din Mamaia
Un ȘARPE MORTAL a eliberat suficient VENIN cât să UCIDĂ 400 de oameni
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Gabriela Cristea și familia, situație neplăcută la finalul vacanței. Ce i s-a întâmplat prezentatoarei în...
Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante
Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și...
De ce a murit, de fapt, Sorin Nazîru după ce a făcut o banală baie...
BANCUL ZILEI. Bubulina în noaptea nunții: - Bulă, te rog să fii tandru cu mine!
De unde vin în România cele mai multe produse contrafăcute?