VIDEO | Liderul PSD: „Nu cred că se pot comasa alegerile și nu susțin această variantă”

Publicat: 01 05. 2023, 22:30
Actualizat: 01 05. 2023, 22:37

This browser does not support the video element.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că nu susține ideea de comasare a alegerilor. „Se discută, dar părerea mea este că nu se poate”, a spus președintele PSD.

„Eu nu cred că se pot comasa alegerile. În primul rând, alegerile europarlamentare au loc mult mai devreme, iar alegerile locale nu pot fi comasate cu alegerile generale. Constituțional nu se poate. Se discută, dar părerea mea este că nu se poate”, a declarat luni seara, la Antena 3, Marcel Ciolacu.

Referitor poziția președintei interimare de la Senat, liberala Alina Gorghiu, care a spus în mai multe rânduri că o comasare a alegerilor este posibilă, Ciolacu a răspuns: „Să comaseze Gorghiu dacă zice că se poate. Eu consider că e corect să gândim ce e mai bine pentru democrație”.

Liderul PSD a precizat că nu este adeptul comasării alegerilor și că n-ar susține varianta comasării nici dacă ar fi constituțional.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a precizat că o decizie asupra comasării alegerilor din 2024 trebuie luată ”foarte curând”. Mai exact până în luna mai, deoarece modificările legislative privind organizarea trebuie luate ”cu un an înainte”, a adăugat fostul președinte al Curții Constituționale a României (CCR), Augustin Zegrean.

Cu toate că termenul este extrem de aproape, experții PNL menționați de premierul Nicolae Ciucă nu au avansat încă soluții constituționale legat de comasarea alegerilor.