Sursele citate au arătat că, în afară de Petrescu, Pricopie și Niță, care sunt miniștri plini, Ponta ar putea să-i remanieze și pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Românii de pretutindeni), dar și pe alți miniștri delegați, cu scopul de a comasa ministerele. Miniștri delegați mai sunt Darius Vâlcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri și Turism), Doina Pană (Ape, Păduri și Piscicultură), Răzvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).
Pe de altă parte, surse parlamentare au precizat că premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, două posturi de miniștri în viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finanțelor.
Sursele citate au mai arătat că vicepremierii actuali vor fi menținuți și în viitorul Cabinet.
Premierul Victor Ponta va propune, după data de 10 decembrie, în discuția coaliției de guvernare, o restructurare a Guvernului, în așa fel încât și PLR să fie reprezentat la nivel de miniștri în cadrul Guvernului.
„Prin prevedere constituțională, în momentul în care o altă formulă politică intră în componența Guvernului, trebuie un vot în Parlament, ori pentru ca să intre PLR cu siguranță va fi un vot”, a precizat premierul Victor Ponta, marți.
El a evitat să precizeze de ce ar fi nevoie de un vot în Parlament în condițiile în care PLR nu există din punct de vedere juridic, iar cooptarea unor membri ai acestei formațiuni în Cabinet nu ar reprezenta, așadar, o modificare a componenței Executivului.
„Trebuie să stabilim juridic și de aceea ne-am luat și timpul necesar pentru a face această propunere. După doi ani de guvernare o să vedem exact, poate o să fie mai puțini miniștri, o să vedem exact ca și repartizare a portofoliilor. Asta înseamnă o restructurare, o repornire a Guvernului pentru 2015-2016”, a precizat Ponta.
El a spus că PLR va avea în viitorul Guvern „exact ponderea” pe care o are această formațiune în Parlament.
Ponta a mai precizat, marți, că nu are niciun semnal privind retragerea UDMR de la guvernare. Precizarea a fost făcută după ce senatorul Marko Bela, fost președinte al UDMR, a declarat că Uniunea va discuta săptămâna aceasta, de principiu, despre o nouă majoritate cu PNL și probabil în 2015 va încerca formarea unei alte majorități parlamentare.