Liviu Dragnea împlinește azi 56 de ani. Ce urări a primit liderul PSD. Să ne conduceți MULȚI ANI de aici înainte! Nu cedați nicio secundă!

Publicat: 28 10. 2018, 15:02

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, i-a transmis un mesaj personal liderului Liviu Dragnea,

„I-am spus că îi urez foarte multă sănătate, fericire și să ne auzim numai cu bine”, a spus Toader pentru MEDIAFAX.

Și președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, i-a scris un mesaj cu urări lui Liviu Dragnea: „I-am spus să îi dea Dumnezeu sănătate, fericire, să rămână la fel de tare, să poată să ne conducă mulți ani de aici înainte, pentru că nu este chiar ușor”.

Deputatul Nicolae Bacalbașa a spus că nu l-a sunat pe Liviu Dragnea, dar că este alături de el.

„Eu sunt mereu cu gândul bun chiar în condițiile în care se duce o luptă nedemnă a justiției împotriva unui om și a unei doctrine, eu sunt alături atât de om, cât și de doctrină. Nu l-am sunat și nici nu i-am pregătit un cadou, eu sunt eficace prin urare, eu sunt mereu cu gândul bun”, a declarat pentru MEDIAFAX deputatul PSD Nicolae Bacalbașa.

Mesaje similare au fost postate și pe paginile de internet a unor organizații județene.

„Cu prilejul zilei de naștere a domnului președinte al PSD, Liviu Dragnea, Organizația PSD Mehedinți îi adresează cele mai calde urări de sănătate, bucurii și prosperitate, dorindu-i, totodată, să se bucure de multiple realizări în viața personală și profesională. Folosim acest prilej pentru a-i transmite înalta noastră considerație și de a-i adresa un călduros

Un mesaj similar a fost postat și pe pagina organizației PSD Teleorman.

„La mulți ani, domnule președinte! La mulți ani, de-aici, de-acasă! Vă urăm mulți ani cu multă sănătate, multe bucurii și realizări atât în plan profesional, dar și personal! Vă dorim, și ne dorim, să nu ezitați nicio clipă, să nu cedați nicio secundă, niciun pas înapoi! Ba din contră, continuați așa cum vă știm(cum ne știm, de altfel)!Continuați să rămăneți același om vertical, corect și echilibrat; același teleormănean luptător; același român curajos și iubitor de țară!”, au scris social-democrații din Teleorman, județul din care provine Liviu Dragnea.

foto: Wikipedia

Dragnea, închisoare cu executare

Instanța supremă a pronunțat, în luna iunie, soluția în dosarul DGASPC în care liderul PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de fapte de corupție alături de fosta sa soție, Bombonica Prodana. Deciziile nu sunt definitive.
 

Magistrații instanței supreme l-au condamnat, în iunie, pe Liviu Dragnea, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.
 
Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au anulat pedepasa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.
 
Liviu Dragnea a fost achitat pentru fals intelectual.
 
Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.
 

Magistrații instanței supreme au constatat, joi, încetarea procesului penal în cazul fostei soții a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, și plata unei amenzi de 1.000 de lei.
 
Fosta șefă a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu, a fost condamnată la 3 ani și 7 luni de închisoare cu executare în timp ce fostul director executiv al Direcției, Rodica Milos, a fost condamnată tot la 3 ani de închisoare, dar cu suspendare.
 
În aceeași cauză, fostul director executiv adjunct DGASPC Teleorman, Olguța Șefu, a fost condamnată la trei ani închisoare cu suspendare, iar Ionel Marineci, fost șef serviciu în cadrul Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru infracțiunea de abuz în serviciu.
 
Valentina Marica a fost condamnată la 3 ani cu suspendare, Claudiu Balaban a fost condamnat tot la 3 ani de închisoare cu ani suspendare. Nicușor Gheorghe a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
 
Adriana Botorogeanu a fost condamnată și ea la o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce Anisa Niculina Stoica a fost condamnată la un de închisoare cu suspendare.
 
Instanța a admis acțiunea civilă exercitată de DGASPC Teleorman și i-a obligat pe inculpați la plata sumei de 108.612 lei, reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale (drepturi salariale încasate necuvenit de către inculpatele Stoica Anisa Niculina și Botorogeanu Adriana), fiecare în solidar pentru perioadele menționate în rechizitoriu.
 

„Constată că, din suma de 108.612 lei reprezentând despăgubiri civile cu titlu de daune materiale cu care s-a constituit parte civilă Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman, a fost achitată suma de 34.339 lei de către inculpata Prodana (fostă Dragnea) Bombonica”, se arată în decizia ÎCCJ.
 
În privința acțiunii civile, a fost înregistrată și o opinie separată, în sensul lăsării nesoluționate a acțiunii civile pentru inculpații în privința cărora s-a dispus achitarea cu referire la infracțiunea de abuz în serviciu în forma instigării, complicității și autoratului. Totodată, inculpații au fost obligați de instanță la plata sumei de 5.500 de lei fiecare, reprezentând cheltuieli judiciare.
 
La ultimul termen, procurorii au cerut închisoare cu executare pentru toți inculpații din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat până la 7 ani și 6 luni de detenție, dar și anularea suspendării pedepsei din dosarul Referendumului.
 
În ceea ce o privește pe fosta soție a lui Liviu Dragnea, procurorii au renunțat la acuzații, întrucât aceasta a achitat prejudiciul.
 

Potrivit procurorilor, „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, cu intenție, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.
 
Astfel, precizează DNA, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Și fosta soție a liderului PSD este judecată în această cauză.
 
În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, procurorii spun că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.