Liviu Dragnea tranșează problema suspendării președintelui Traian Băsescu

Publicat: 12 09. 2014, 20:32
Actualizat: 21 03. 2019, 11:37

Inițiativa președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, de suspendare a președintelui Traian Băsescu nu este susținută de PSD, care a transmis acest mesaj public prin vocea vicepremierului Liviu Dragnea.

Întrebat care este poziția PSD în privința suspendării președintelui Băsescu, Dragnea a răspuns că nu sprijină acest demers. 

„Vrem să-l facem pe Băsescu să zburde pe plaiurile patriei în campanie electorală? Nici vorbă. În mod oficial, în PSD nu a avut loc o discuție. Astăzi au avut loc discuții serioase, proiecte serioase despre viitorul României, nu tot felul de aventuri”, a fost răspunsul lui Liviu Dragnea la finele Congresului extraordinar al PSD în care Victor Ponta a fost validat drept candidatul partidului la prezidențiale.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a prezentat deja cererea de suspendare a președintelui României liderilor grupurilor parlamentare. Până în prezent cei din PNL, PDL, PMP și UDMR au precizat că nu sunt de acord cu declanșarea procedurii de suspendare a lui Traian Băsescu.

Premierul Victor Ponta nu a avut o poziție tranșantă pe marginea acestui subiect, afirmând că în PSD se va analiza tema suspendării lui Traian Băsescu.

În mai multe intervenții publice, președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, s-a exprimat categoric și clar împotriva declanșării procedurii de suspendare a președintelui Băsescu.