Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a șefului PSD, Liviu Dragnea, în dosarul în care fosta sa soție, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu. DNA arată că, în perioada în care Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman și al PSD Teleorman, acesta ar fi instigat la abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată.
În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Liviu Dragnea, pe atunci președinte al Consiliului Județean Teleorman și liderul organizației PSD Teleorman, ar fi determinat-o, în mod intenționat, pe Floarea Alesu, directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman de la acea dată, să își încalce atribuțiile de serviciu. Aceasta ar fi fost determinată să mențină în funcție și, implicit, să plătească salariul corespunzător pentru două angajate ale instituției, în vreme ce femeile și-ar fi desfășurat activitatea la sediul PSD Teleorman. Astfel, cele două ar fi obținut în mod ilegal avantaje importante, adică salariu în valoare totală de 108.612 lei.
Menținerea în funcție a celor două angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman a fost posibilă și datorită inculpaților Marineci Ionel, Miloș (fostă Ogrinja, fostă Drăghici) Rodica, Șefu Olguța, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu și Gheorghe Nicușor, arată procurorii, persoane care, prin prisma funcțiilor de conducere pe care le aveau la acea dată în cadrul DGASPC Teleorman, au încurajat aceste practici, prin faptul că nu au luat nicio măsură de sancționare a celor două angajate având în vedere că acestea nu s-au prezentat la serviciu și nu au prestat activitățile specificate în fișa postului.
„Mai mult, în același context, inculpații Șefu Olguța, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au întocmit, semnat și avizat diverse documente justificative pentru situația descrisă mai sus (fișa postului, raport de evaluare, foaie colectivă de prezență etc.). O parte dintre aceștia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să semneze în fals condicile de prezență, rapoartele de evaluare și înscrisurile privitoare la activitățile desfășurate de acestea din urmă în cadrul instituției respective”, detaliază procurorii.
În ceea ce o privește pe Bombonica Prodana, DNA indică faptul că „în perioadele 3 martie – 1 august 2008 și 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și în calitate de șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu știință atribuțiilor de serviciu, deși a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcția de referent la instituțiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu și nu au respectat prevederile contractului individual de muncă și fișa postului, nu a întreprins niciun demers de sancționare a persoanelor respective”.