Locuitorii din două COMUNE din judeţele Mureş şi Alba merg din nou la vot, după ce candidații au obținut același număr de voturi

Publicat: 23 06. 2024, 11:05
Foto: Alexandra Pandrea/Gândul

Un nou tur de scrutin pentru alegerea primarului are loc duminică, în două comune din judeţele Mureş şi Alba, după ce candidații au obținut același număr de voturi după votul din 9 iunie.

Secţiile de votare se deschid, la ora 07:00, şi se vor închide la ora 22:00, cu posibilitatea prelungirii până la ora 23:59 pentru cetăţenii care, la ora 22:00, se află în sediul secţiei de votare, precum şi pentru cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot.

„Duminică, 23 iunie 2024, în comuna Cheţani, judeţul Mureş, va fi organizat un nou tur de scrutin pentru funcţia de primar pentru candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj, respectiv domnul Bega Daniel-Marcel, propus de Alianţa PMP-Forţa Dreptei, şi domnul Emil-Florin Mocan, propus de Partidul Social Democrat”, a anunţat Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

În comuna Chețani, cantidatul din partea Alianței PMP-Forța Dreptei și candidatul din partea PSD au obținut 431 de voturi fiecare.

În comuna Poşaga, judeţul Alba, locuitori trebuie să aleagă între candidatul PSD și candidatul PNL. Aceștia au obținut 345 de voturi fiecare.

„Datele privind prezenţa la vot vor putea fi vizualizate în timp real, odată cu deschiderea secţiilor de votare, prin afişarea pe pagina de internet a Autorităţii Electorale Permanente – https://prezenta.roaep.ro. Rezultatele înscrise în procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină, imediat după întocmirea acestora”, a precizat AEP.

CITEȘTE ȘI:

Klaus Iohannis: Nu contează dacă alegerile PREZIDENȚIALE au loc în septembrie, octombrie sau noiembrie, ceea ce contează este opinia românilor

Elena LASCONI, candidată la președinția USR: Dacă Cioloș face un pas în spate, posibil să putem colabora cu foști colegi din REPER

Decizia BEC privind cererea ADU de anulare a alegerilor în Sectorul 2/„Cel care a sesizat frauda este implicat în producerea sa”

Toni GREBLĂ, acuzat de USR pentru neregulile de la alegeri / Deputații și senatorii USR au cerut revocarea acestuia din funcție de președinte al AEP