Lucian Romaşcanu consideră că REFERENDUMUL lui Nicușor poate desființa primarii de sector. Cum vor reacționa alegătorii?

Publicat: 17 10. 2024, 20:37
Actualizat: 17 10. 2024, 20:40

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat joi că socialiștii sunt de acord cu exerciţiul democratic, dar nu sunt de acord neapărat cu modul cum vede Nicuşor Dan mai departe Bucureştiul, în urma răspunsului la întrebare. El a precizat că PSD va susţine în CGMB, mai departe. E treaba primarului să organizeze consultare iar miniştrii de Justiţie şi de Interne trebuie să elaboreze actele normative.

Să vedem dacă alegătorii vor fi de acord să îşi desfiinţeze primarii de sector pe care tocmai i-au votat.

PSD, de acord, în principiu

PSD este de acord în principiu cu orice exercițiu democratic, în acest caz referendumul cerut de primarul Capitalei, în care bucureștenii vor fi chestionați în legătură cu repartizarea bugetului și avizele de construcție care ar trebui centralizate, în opinia lui Nicușor Dan.

Domnul Nicuşor Dan vrea să dea el avizele pentru tot ceea ce se construieşte, să împartă el banii la sectoare, deci, chiar tot aşa, la Nicuşor Dan, nu ştiu, să vedem dacă alegătorii vor fi de acord să îşi desfiinţeze primarii de sector pe care tocmai i-au votat”, a spus Lucian Romaşcanu în emisiunea România Politică de la Prima News.

El a precizat că exerciţiul democratic trebuie să se întâmple şi există dispoziţii legale care permit acest lucru. ”Nu ştiu dacă se permit în aceeaşi circumscripţie electorală, vom vedea ce discuţii vor fi, din partea Guvernului vor trebui să răspundă la acest lucru ministerul Justiţiei şi ministerul de Interne”, a subliniat purtătorul de cuvânt al PSD, adăugând că cei doi miniştri vor promova actele normative necesare pentru a rezolva problemele lui Nicuşor Dan. Romaşcanu a mai spus că dacă se va ajunge la vot în CGMB, PSD va susţine. ”Mai departe, administrativ, este problema domnului Nicuşor Dan să îl organizeze”, a mai afirmat Lucian Romaşcanu.

Citiți și: Nicuşor Dan, întrebat dacă este de acord cu dispariţia sectoarelor: Discuția este pentru 2028 eventual

Un nou buletin de vot la primul tur al PREZIDENȚIALELOR, referendumul lui NICUȘOR. Totul depinde de Consiliul General București