Romașcanu, ironii la adresa lui Geoană, cu ocazia trecerii la ora de iarnă: Marchează momentul când a predat ceasurile de 100.000 euro de la Vanghelie

Publicat: 26 10. 2024, 13:16
Actualizat: 26 10. 2024, 14:10

Social-democratul Lucian Romașcanu comentează ironic, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, momentul în care Mircea Geoană, candidat independent la Președinție, a returnat ceasurile în valoare de aproximativ 100.000 de euro primite de la fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, parte din dosarul de corupție în care a fost implicat edilul. Fostul senator PSD face referire la acest moment în legătură cu trecerea la ora de iarnă, când se dă ceasul înapoi cu o oră.

Lucian Romașcanu, noul președinte al Consiliului Județean Buzău, „dedică” trecerea la ora de iarnă candidatului independent Mircea Geoană.

„#DlGeoană

La noapte avem o nouă sărbătoare în calendarul românilor:

DATUL CEASURILOR ÎNAPOI

Ziua marchează momentul când Dl. Geoană, într-un act de căință, a predat înapoi ceasurile de cca. 100.000 EUR primite de la Dl. Vanghelie.

Să o onorăm cum se cuvine!”, a scris Lucian Romașcanu, pe Facebook.

Mircea Geoană a fost audiat ca martor, în 2015, în dosarul în care fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani. Geoană a dat atunci declarații referitoare la ceasurile primite de la fostul edil, despre care se spune că ar fi fost cumpărate cu bani proveniți din mită.

În mai 2021, instanța a decis că Mircea Geoană va primi înapoi cele trei ceasuri de lux pe care Marian Vanghelie i le făcuse cadou. Ceasurile erau sub sechestru în dosarul în care fostul edil al Sectorului 5 a fost judecat și condamnat pentru corupție, de Tribunalul București, la 11 ani și 8 luni închisoare pentru luare de mită.

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale a început vineri 25 octombrie, la ora 00:00, şi se va încheia sâmbătă 23 noiembrie, la ora 07:00. Principalii candidați, cotați cu șanse să ajungă în turul 2 sunt: Marcel Ciolacu – PSD, Nicolae Ciucă – PNL, Elena Lasconi – USR, George Simion  – AUR și independentul Mircea Geoană.


CITEȘTE ȘI:

Stenograme EXPLOZIVE în care Marian Vanghelie se laudă cum îl susține pe Mircea Geoană în campanie: „Îi știu toate defectele”

DOVEZILE care îl contrazic pe Geoană despre oprirea de 12 ani a legăturii cu Marian Vanghelie. În urmă cu 9 ani s-au întâlnit pentru ”marea eliberare”