Lucian Romașcanu: „Domnul Ciucă a fost ministrul Apărării, a fost prim-ministru. Eu n-am văzut să vină cu ceva să SPRIJINE foștii militari”

Publicat: 09 10. 2024, 17:55
Actualizat: 09 10. 2024, 18:03

This browser does not support the video element.

Lucian Romașcanu, purtător de cuvânt al PSD, a declarat despre legea pensiilor militarilor că nu înțelege de ce Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării și premier, nu s-a interesat să apere pensiile militarilor când era în funcții. „Întrebarea care rămâne este de ce acum și nu atunci când erai ministrul Apărării și când veneai direct dintre cei care au acuma nemulțumit. Totul e, din păcate jucat politic și când joci politic tinzi să faci greșeli.” 

Întrebat dacă este o concurență între PSD și PNL, în privința proiectelor de lege, Lucian Romașcanu a spus că: ,, E o concurență între PNL și restul lumii, nu cu PSD. Pentru că domnul Ciucă, să nu uităm, a fost ministrul Apărării, a fost prim-ministru. Eu n-am văzut să vină cu ceva care să sprijine foștii militari.”

Au venit cu o lege care risca să fie inaplicabilă, a fost amendată de prin aprilie – mai, stă în sertarul președintele comisiei de buget de la Cameră acea lege care e a lor. A fost o înțelegere între domnul Ciucă și domnul Ciolacu să vină cu o lege care să funcționeze pentru pensiile militare. Domnul Ciucă a plecat supărat de la coaliție, a mai spus senatorul PSD.

Lucian Romașcanu a mai precizat că: ,,O să se rezolve acea această chestiune dacă dânșii vin și-și asumă acel amendat. Noi votăm, n-avem nici cea mai mică problemă, dar întrebarea care rămâne este de ce acum și nu atunci când erai ministru apărării și când veneai direct dintre cei care au acuma nemulțumit. Totul e, din păcate jucat politic și când joci politic tinzi să faci greșeli.”

CITEȘTE ȘI:

PSD anunță că VOTEAZĂ modificările legii pensionarilor militari și cere PNL să înceteze sarabanda fentelor electorale