Lucian ROMAȘCANU îi demască pe liberali în discuția neimpozitării pensiilor militare: Au ajuns să inventeze măsuri la care s-au opus / Reacția PNL
Social-democratul Lucian Romașcanu, a lansat marți un atac dur la adresa colegilor din coaliția de guvernare pe tema măsurilor privind impozitarea pensiilor militare. Acesta i-a acuzat pe liberali că distorsionează realitatea în contextul în care aceștia ar fi votat împotriva majorării pragului de neimpozitare a pensiilor militare la 3.000 de lei.
Liderul PSD a criticat informațiile venite dinspre liberali, care au susținut că premierul Nicolae Ciucă ar fi cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, să pregătească măsuri pentru majorarea pragului de impozitare a pensiilor militarilor.
„FALS INTEGRAL!”, a spus Romașcanu, subliniind că, în realitate, săptămâna trecută, PNL s-a opus unei propuneri similare din partea PSD, care urmărea majorarea pragului de impozitare la 3.000 de lei și pentru pensiile militare, după ce măsura fusese deja aprobată pentru pensiile publice.
Concret, încordatul domn Florin Roman spune că Nicolae Ciucă i-ar fi cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, creșterea pragului de impozitare a pensiilor militare la 3000 de lei, iar ministrul lucrează acum să execute ordinul.
FALS INTEGRAL! Săptămâna trecută, în Parlament, la proiectul de lege privind creșterea pragului de impozitare al pensiilor publice la 3000 de lei, PSD a propus liberailor să facem același lucru și cu pensiile militare. Răspunsul lor ferm a fost NU.
Nu am înțeles exact de ce s-a opus PNL acestei decizii, poate s-au gândit că subiectul pensiei militare nu îl avantajează pe liderul său, Dl. Nicolae Ciucă, a precizat Lucian Romașcanu.
PSD susține tratament egal între pensiile militare și publice
Romașcanu a subliniat că premierul Marcel Ciolacu a fost cel care l-a chemat pe ministrul Boloș la guvern pentru a discuta tema majorării pragului și a reiterat că PSD susține ferm ca și pensiile militare să beneficieze de același tratament ca și cele publice.
Liderul PSD a catalogat această măsură ca fiind una de echitate: „Declarațiile publice ale premierului Marcel Ciolacu, chemarea la guvern a ministrului Boloș pe această temă arată ferm că Partidul Social Democrat susține că și pragul la pensiile militare trebuie crescut la 3000 de lei, ca la pensiile publice, fiindcă asta înseamnă echitate!”.
PNL revendică paternitatea neimpozitării pensiilor militare
Surse politice liberale au precizat marți dimineață că Ministrul Boloș a lucrat la introducerea acestei măsuri (n.r – neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 lei) și urmează ca Ministerul Finanțelor să pună în transparență publică un act normativ ce va detalia neimpozitarea pensiilor militare sub 3.000 de lei. (detalii AICI)
De asemenea, deputatul liberal Florin Roman a confirmat informația și a precizat că „ministrul liberal al Finanțelor, Marcel Ioan Bolos, va pune azi în dezbatere publică un proiect de OUG, prin care creștem de la 2.000-3.000 de lei, plafonul de neimpozitare pentru pensionarii din Armată și sistemul de siguranță și ordine publică, la solicitarea PNL”.
Ionuț Stroe: „Nu există nici măcar o propunere sau un amendament din partea PSD în comisiile parlamentare săptămâna trecută”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, raspunde la acuzațiile lui Lucian Romașcanu și spune că PSD a uitat de pensionarii militari și că încearcă să acopere acest eșec prin scuze și acuzații nefondate, acum, în prag de campanie electorală.
Ionuș Stroe a subliniat că ideea scutirii de impozitare a pensiilor militare la plafonul de 3.000 de lei aparține în totalitate PNL și că social-democrații nu au avut nicio inițiativă concretă în acest sens.
Este o corecție, o reparație pentru sute de mii de beneficiari, pe care PSD i-a ignorat. Nu există nici măcar o propunere sau un amendament din partea PSD în comisiile parlamentare săptămâna trecută. Dacă ar fi existat, PNL l-ar fi votat imediat, a declarat Stroe.
CITIȚI ȘI:
Președintele Klaus Iohannis a promulgat LEGEA privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei