Lucian Romașcanu: ,,În urma recalculării și a indexării anuale cresc 95,6% dintre pensii”

Publicat: 28 08. 2024, 20:59
Actualizat: 29 08. 2024, 00:04

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a precizat într-o postare pe pagina sa de Facebook că în urma recalculării și indexării pensiilor, nicio pensie nu va scădea, iar 95,6% dintre pensii vor crește. 

 

Lucian Romașcanu a precizat că: ,,Indexarea pensiilor este un act de dreptate socială așteptat de milioane de pensionari care, la muncă și contribuții egale, primeau pensii diferențiate.”
Marea lor majoritate, 82,5%, cresc încă din septembrie cu o medie de cca. 620 lei (27%), iar din ianuarie vor crește și alte 13,1% în urma indexării. Deci, în urma recalculării și a indexării anuale cresc 95,6% dintre pensii, a mai menționat Romașcanu.
Senatorul PSD a mai completat că: ,,Rămân în plată doar 4,4% dintre pensiile, în varianta lor mai avantajoasă, care vor aștepta echilibrarea. Înțelegem preocuparea seniorilor care au primit de la casele de pensii formulări ambigue precum și supărarea celor care au primit un calcul eronat.”
Nu înțelegem și nu acceptăm discursul exagerat al colegilor de guvernare. Marea parte a problemelor este cauzată de comunicarea unor decizii inadecvat întocmite de Casa Națională de Pensii, condusă de un distins liberal. Poate vehemența lor trebuia îndreptată spre vinovații reali.
,,A alimenta cu bucăți mari de neadevăr frica nejustificată a pensionarilor este cel puțin lipsă de respect. NICI O PENSIE NU SCADE iar erorile se vor corecta rapid.”, a mai spus Romașcanu, care a completat că: ,,Partidul Social Democrat este singurul care, constant, a avut grijă de creșterea pensiilor, orice alte declarații sunt doar discursuri de campanie. Dar oamenii știu adevărul”.
CITEȘTE ȘI:

Surprize la recalcularea pensiilor: Un pensionar din Sibiu primește cu 5.930 de lei MAI MULT / Suma colosală pe care o va încasa lunar