Lucian Romașcanu și Adrian Torma și-au anunțat DEMISIA din Senat pentru a prelua funcțiile din administrația locală obținute la alegerile din 9 iunie

Publicat: 21 10. 2024, 18:29
Actualizat: 21 10. 2024, 18:31
SURSA: ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Senatorii PSD Lucian Romașcanu și Adrian Torma au anunțat luni, în cadrul ședinței plenului Senatului, că își vor da demisia din funcție, fiecare urmând să preia noi roluri în administrația locală.

Lucian Romașcanu urmează să ocupe funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Social-democratul a obținut la alegerile din 9 iunie 60,37%, adică 116.426 voturi valabil exprimate. (detalii AICI)

Vă consider pe toți niște colegi absolut minunați, cu care am lucrat în beneficiul României, indiferent de pozițiile pe care le-am avut la un moment dat. Scopul nostru a fost să lucrăm pentru binele României. Deci, astăzi, având în vedere că am avut onoarea de a fi votat președinte al Consiliului Județean Buzău, trebuie să anunț în plen că, începând cu data de 27 octombrie, demisionez din funcția de senator al României.

Adrian Torma, pe de altă parte, a declarat că demisia sa vine ca urmare a câștigării mandatului de primar al orașului Moldova Nouă.

A fost un mandat scurt, pentru că l-am preluat de la un coleg, dar a fost o perioadă onorantă pentru mine, o perioadă în care am învățat foarte multe lucruri și am văzut cum funcționează și Senatul României. Vă rog să acceptați ca, începând cu data de 24 octombrie, să-mi dau demisia, a spus Torma.

CITEȘTE ȘI:

Senatul a votat ridicarea IMUNITĂȚII parlamentare a lui Eugen Pîrvulescu / Undă verde pentru efectuarea perchiziției informatice