Ludovic Orban: Am solicitat Comisiei Europene alocarea de vaccinuri și pentru Republica Moldova

Publicat: 29 11. 2020, 21:38
Ludovic Orban: Am solicitat Comisiei Europene alocarea de vaccinuri și pentru Republica Moldova. Sursa: MEDIAFAX FOTO

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul unui interviu acordat Agerpres, că România lucrează pentru a ajuta Republica Moldova în privința procurării de vaccinuri anti-COVID.

În acest sens, Orban a spus că România a solicitat Comisiei Europene alocarea unei cote de vaccinuri și către autoritățile de la Chișinău.

„Se discută la nivelul Comisiei, noi am solicitat deja acest lucru: să se aloce o cotă şi către R. Moldova. Şi noi am solicitat, a solicitat şi Grecia, a făcut o solicitare pentru o ţară care nu este membră a UE. Sperăm să obţinem un rezultat favorabil”, a spus Orban.

Ludovic Orban: Cu siguranță voi merge în vizită în Republica Moldova

În cadrul aceluiași interviu, Orban a declarat că își propune să viziteze Republica Moldova, la fel cum a spus recent și președintele Klaus Iohannis.

Acesta a profitat și a lăudat încă o dată alegerea Maiei Sandu în funcția de președinte al Republicii Moldova, susținând că România își dorește ca în țara vecină să ajungă la putere și un Guvern democrat, implicat în procesul de integrare europeană a Moldovei.

„Cu siguranţă voi merge. Odată cu alegerea Maiei Sandu ca preşedinte al Republicii Moldova, România chiar are un partener serios. Sigur că ne dorim şi un guvern care să respecte democraţia, să fie cu adevărat implicat în procesul de integrare europeană, de dezvoltare economică a Republicii Moldova. Un astfel de guvern ar fi încă un partener pentru adâncirea şi mai mare a cooperării dintre România şi Republica Moldova, apropierea şi mai mare dintre România şi Republicii Moldova şi implicit pentru drumul Republicii Moldova spre Europa”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

În cadrul aceluiași interviu, premierul Orban a mai spus că Ministerul Sănătății lucrează la creșterea capacității de testare pentru COVID-19.

Declarațiile acestuia vin în contextul în care, în prezent, România efectuează aproximativ 30.000 de teste pe zi, în pofida recomandărilor din partea OMS, a Comisiei Europene și a specialiștilor în sănătate publică, privind creșterea capacității de testare.