Ludovic Orban, mesaj către elevi: ”Va fi un efort comun pentru ca școlile să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus”

Ludovic Orban, mesaj către elevi: ”Va fi un efort comun pentru ca școlile să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus”
Ludovic Orban, despre alegerile la Sectorul 5, câștigate de Piedone: Nu știu cât va putea să fie primar

Pandemia de coronavirus a schimbat regulile, la toate nivelurile și în toate țările afectate. Începutul noului an școlar, în România, are cu totul alte puncte de reper, principala grijă a factorilor de decizie fiind protecția elevilor și a profesorilor.

În acest context, premierul Ludovic Orban a transmis, la rândul său, un mesaj către elevi, insistând asupra ideii că este vorba despre un nou an școlar ”atipic”, un ”test” prin care trece, în ultimă instanță, întreaga societate.

”Copiii și adolescenții României încep astăzi un an școlar atipic, un adevărat test pentru întreaga societate, având în vedere prioritățile de protecție sanitară ale momentului, în contextul pandemiei COVID-19. Educația este condiție de bază pentru o societate civilizată și, după aproape șase luni în care au fost nevoiți să se adapteze învățământului la distanță, elevii se întorc în clase pentru a-și continua pregătirea cu o lecție în plus pe care trebuie să o învețe: grija față de propria sănătate și față de cei din jur”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În ciuda tuturor eforturilor, pericolul infectării cu noul coronavirus nu a trecut, multe țări luptându-se deja cu un al doilea val al pandemiei. ”Inamicul”, spune premierul Orban, este cu totul diferit față de ceea ce cunoșteam până acum, din punct de vedere medical, și tocmai de aceea este esențial ca regulile de igienă și de distanțare socială să fie respectate.

”Pericolul infectării cu noul coronavirus încă nu a trecut, ceea ce vedem, din păcate, zilnic, în evoluția numărului de cazuri. Ne confruntăm cu un inamic diferit față de virusurile cunoscute până acum, iar soluția pe care o avem la îndemână este să împiedicăm transmiterea lui, respectând câteva reguli simple de igienă și de distanțare fizică. Responsabilitatea revine fiecăruia dintre noi, pentru ca lucrurile să nu ia o turnură mai greu de gestionat din punct de vedere sanitar”, a mai spus premierul Ludovic Orban.

”Va fi un efort comun pentru ca școlile care vor funcționa în regim clasic să nu devină vectori de transmitere a noului coronavirus, iar acolo unde orele se vor desfășura online să asigurăm calitatea actului educațional”

Ludovic Orban

Ludovic Orban: ”Împreună trecem mai ușor testul pandemiei!”

Dorind succes tuturor elevilor, Ludovic Orban accentuează și că lipsa apropierii fizice nu trebuie să constituie un impediment în procesul acumulării de cunoștințe.

Profesorii se află, de azi, în prima linie, alături de medici, iar sănătatea elevilor este prioritară. ”Experiențele educative” noi sunt incitante, cu atât mai mult după o lungă perioadă în care distanțarea socială și-a spus cuvântul, însă responsabilitatea și responsabilizarea trebuie să fie principalele criterii de care se va ține cont în următoarea perioadă.

„Vă urez succes la învățătură, dragi elevi, pentru că doar munca temeinică și perseverența sunt căi sigure pentru realizările voastre! Respectați-vă profesorii, respectați-vă părinții și bunicii! Protejați-vă pe voi și pe toți cei dragi! Regăsirea colegilor, prietenilor este cu atât mai plăcută după o perioadă atât de lungă și dificilă, dar lucrând împreună, chiar în lipsa apropierii fizice, formând echipă, vă veți bucura de noi experiențe educative. Împreună trecem mai ușor testul pandemiei! Profesorilor și tuturor cadrelor didactice le urez succes în misiunea lor nobilă de formare a generațiilor de mâine. Aveți acum încă o responsabilitate importantă: împreună cu medicii și cu toți cei din prima linie, veți contribui la protejarea sănătății elevilor și la combaterea răspândirii virusului. Adresez un gând bun părinților, le transmit să aibă putere pentru a-și susține copiii în această perioadă dificilă. Tuturor, multă sănătate și succes!”, a încheiat premierul Ludovic Orban, potrivit medifax.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Oamenii de ştiinţă sunt uimiţi de „oxigenul întunecat” din adâncurile oceanului Pacific
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor