Prima pagină » Știri politice » Ludovic Orban vorbește despre introducerea stării de urgență după alegerile parlamentare. Ce anunț face premierul

Ludovic Orban vorbește despre introducerea stării de urgență după alegerile parlamentare. Ce anunț face premierul

Ludovic Orban vorbește despre introducerea stării de urgență după alegerile parlamentare. Ce anunț face premierul

Românii pot sta liniștiți, zice Ludovic Orban, întrucât la acest moment nu sunt discuții despre introducerea stării de urgenţă după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Deocamdată, arată prermierul, starea de alertă oferă instrumentele necesare autorităţilor pentru a ţine sub control pandemia.

Așadar, în cazul în care PNL câștigă „parlamentarele” de peste trei săptămâni, Ludovic Orban spune că nu are în vedere introducerea stării de urgență pe teritoriul României.

Ludovic Orban se mulțumește cu starea de alertă

Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă. (…) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă. Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a precizat, miercuri seară, la România Tv, Ludovic Orban.

Totuși, premierul admite că „mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare”.

Ludovic Orban anunță când se redeschid școlile

Premierul a anunțat că, „până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învăţământul se desfăşoară online”.

Totuși, Ludovic Orban este convins că a crescut numărul şcolilor conectate la Internet și avansează cifra de 3.000 de unități în care „au fost distribuite un număr impresionant de tablete”. Totodată, au avut loc „nenumărate” întâlniri cu operatorii de telefonie mobilă, cărora li s-a cerut să fie mărită acoperirea la internet în mediul rural. „Dar nu există la ora actuală posibilitate de conectare a tuturor copiilor”, a recunoscut premierul.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele