Majorarea salariului MINIM european la 3.700 lei, discutată luni în ședință de Coaliție

Publicat: 27 05. 2024, 14:44
Actualizat: 27 05. 2024, 14:53
Sursa: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO

PSD și PNL se reunesc luni după-amiază într-o ședință a Coaliției pentru a discuta majorarea salariului minim european la 3.700 de lei, potrivit surselor Gândul.ro.

Reuniunea vine în contextul în care venitul minim european să ajungă la 3.700 de lei începând cu 1 iulie, după cum a anunţat, recent, premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu reprezentanţii patronatelor şi ai sindicatelor.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, astăzi, că politica fiscală într-un stat de drept o face Ministerul de Finanţe alături de Guvern şi a precizat că nu va accepta ca activitatea cabinetului să fie coordonată şi decisă în totalitate într-o coaliţie politică.

Astăzi, la ora 15,00, l-am chemat pe domnul Boloş. Politica fiscală într-un stat normal o face ministrul Finanţelor, împreună cu Guvernul. Dar eu, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, nu o să accept ca activitatea Guvernului să fie coordonată şi decisă în totalitate într-o coaliţie politică, pentru că ne întoarcem la experienţa avută în coaliţia PNL – USR. Nu avem nicio creştere a cheltuielilor. Creşterea cheltuielilor, vă spun încă o dată, e normal, da, pe ultima lună, au fost cheltuieli de aproape 70 de miliarde. Oameni buni, am mutat pensiile, e 0,5% din PIB. Ce vreţi să vă spun că e o catastrofă când era ceva predictibil că vor creşte cheltuielile mutând ca oamenii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale? La cheltuieli, haideţi să vedem exact fiecare capitol despre ce este vorba. Aţi văzut în faţa vreunui minister, se cărau dulapuri? Că eu nu am văzut, a afirmat Marcel Ciolacu, aflat luni în vizită la Piața 16 Februarie.

 

În curs de actualizare!