Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă susținută la sediul PNL, că reforma legii pensiilor și a atins obiectivele, respectiv: înlăturarea inechităților din sistemul public și asigurarea sustenabilității.
Cele mai importante obiective atinse sunt înlăturarea inechităților în sistemul public de pensii și asigurarea sustenabilității acestei categorii de cheltuieli…Din acest punct de vedere putem spune că legea în ansamblul său și-a atins obiectivul, acela de a avea România un sistem de public de pensii sustenabil, a precizat Boloș.
Potrivit prognozelor ministerului de Finanțe, cheltuielile legate de pensiile publice vor intra într-o pantă descedentă în perioada 2023-2031.
În proiecțiile pe care le-am realizat la nivelul Ministerului Finanțelor, ponderea acestor categorii de cheltuieli cu pensiile în PIB rămâne constantă, cu tendințe de de scădere în perioada 2030-2031, a spus Marcel Boloș
Ministrul Finanțelor a amintit faptul că reforma pensiilor a fost inclusă în anul 2021 în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Este o perioadă istorică pentru ceea ce înseamnă reforma sistemului de pensii românesc. Trebuie să ne reamintim că reforma a fost inclusă în anul 2021 în PNRR, a precizat Boloș.
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că 3,8 milioane de pensii cresc de la 1 septembrie după recalculare, iar creșterea medie va fi de aproape 27%.
CITIȚI ȘI: