Marcel Boloș: Ministerul Finanțelor transferă 10,6 miliarde lei pentru plata PENSIILOR majorate

Publicat: 30 09. 2024, 17:05
Actualizat: 30 09. 2024, 17:06
Sursa FOTO: Colaj  - Profimedia + Facebook/ Marcel Boloș

Luni, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat un nou transfer în valoare de 10,6 miliarde lei pentru asigurarea plății pensiilor majorate, subliniind importanța respectării angajamentelor financiare față de seniorii României.

Astfel, ministerul Finanțelor a procesat deschiderea de credite bugetare în valoare de 10,6 miliarde de lei, care au fost transferate către Casa Națională de Pensii.

Am procesat deschiderea de credite bugetare pentru ca 10,6 miliarde de lei să plece astăzi către Casa Națională de Pensii, pentru asigurarea plății tuturor pensiilor majorate, a declarat Marcel Boloș.

Șeful finanțelor publice a adăugat că diferența până la suma totală de 12,5 miliarde de lei va fi alocată pentru acoperirea altor drepturi de asistență socială.

Diferență de până la 12,5 miliarde lei va fi virată pentru celelalte drepturi de asistență socială.

Ministrul a explicat că, odată transferate fondurile, echipele de la Casa Națională de Pensii și Poșta Română vor continua procesul de repartizare, astfel încât plățile să fie făcute la timp.

Ca de fiecare dată, cu respect pentru seniorii României, a subliniat Boloș.

Sursa FOTO: Colaj  – Profimedia + Facebook/ Marcel Boloș

CITEȘTE ȘI:

Pensionarii din România care PRIMESC 650 de lei în plus, de la 1 octombrie 2024. Nu este vorba despre o recalculare a veniturilor

Acești pensionari din România vor primi 500 lei în PLUS, potrivit noii legi a pensiilor