Marcel Boloș: Pensiile majorate vor ajunge LA TIMP la toți pensionarii / Efort bugetar SUPLIMENTAR de 10 miliarde lei

Publicat: 28 08. 2024, 11:43
Actualizat: 28 08. 2024, 11:45

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunță că pensiile majorate vor fi plătite la timp, fără întârzieri. Boloș transmite că „s-au luat toate măsurile necesare pentru a asigura plata pensiilor crescute începând cu luna septembrie 2024”.

Conform ministrului, joi, instituția pe care o conduce va opera „deschiderea de credite bugetare, care se traduce prin asigurarea sumelor pentru cei 3,8 milioane pensionari care primesc pensii majorate din septembrie.

Echipa Ministerul Finanţelor a lucrat intens pentru a se asigura că totul decurge conform planului, iar pensionarii vor primi banii în conturile lor cât mai curând. Odată cu aprobarea de astăzi a Memorandumului pentru stabilirea limitelor de credite bugetare şi credite de angajament pe luna septembrie 2024, la propunerea MF, asigurăm majorarea bugetului lunar pentru pensii cu peste 2 miliarde lei, scrie Boloș pe Facebook.

Boloș transmite că recalcularea înseamnă pentru Guvern, respectiv Ministerul Finanțelor, un efort de suplimentar de aproximativ 10 miliarde lei, pe care trebuie să îi asigure în contul Casei Naționale de Pensii Publice, pe parcursul anului 2024.

De la o medie lunară de circa 10,5 miliarde lei, MF va asigura către Casa Națională de Pensii Publice aproximativ 13 miliarde lei lunar.

CITEȘTE ȘI: