Prima pagină » Știri politice » Premierul a avut consultări cu AmCham România. Marcel Ciolacu: Acordăm importanță transparenței și asigurării condițiilor concurențiale de business

Premierul a avut consultări cu AmCham România. Marcel Ciolacu: Acordăm importanță transparenței și asigurării condițiilor concurențiale de business

Premierul a avut consultări cu AmCham România. Marcel Ciolacu: Acordăm importanță transparenței și asigurării condițiilor concurențiale de business

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a avut, joi, consultări cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România, AmCham, ca parte a dialogului guvernamental cu mediul de afaceri. În această perioadă, Guvernul analizează mai multe scenarii pentru un plan de măsuri economice care să permită statului român accesarea tuturor fondurilor europene disponibile. AmCham cere ca măsurile de consolidare fiscal-bugetară să aibă în vedere beneficiul economic pe termen lung.

Șeful Executivului a salutat interesul companiilor americane pentru realizarea de noi investiții în România și a subliniat interesul Guvernului de a aprofunda cooperarea în domenii precum energia, apărarea, securitatea cibernetică, digitalizarea, domeniul farmaceutic sau sectorul financiar-bancar, se arată într-un comunicat al Executivului.

Guvernul României își concentrează acțiunile asupra investițiilor, reformelor și îmbunătățirii calității vieții oamenilor, obiective pe care le are, deopotrivă, și mediul de afaceri, precizează Marcel Ciolacu.

Premierul a menționat că Guvernul acordă importanța cuvenită stabilității și predictibilității, transparenței și asigurării condițiilor concurențiale de business.


AmCham a făcut apel, în urmă cu două săptămâni, către decidenții politici la transparență și viziune pe termen lung în definirea pachetului de măsuri pentru reducerea deficitului bugetar.

Reiterăm sprijinul comunității noastre de afaceri pentru reașezarea sistemului fiscal pe baze echitabile și stimulative și pentru eliminarea tuturor portițelor de optimizare fiscală care lasă loc de abuzuri. Sunt esențiale: evitarea impactului negativ asupra creșterii economice, maximizarea colectării la buget, stimularea investițiilor și sinergia dintre strategia de dezvoltare economică şi politicile fiscale, se arată într-un comunicat al AmCham.

AmCham Romania a fost înființată în anul 1993, are 530 de membri, care activează în 32 sectoare economice, asigură împreună peste 250.000 de locuri de muncă și au investit peste 20 mld EUR în România.

Cifra de afaceri cumulată a membrilor AmCham se ridica la 65 mld EUR. Valoarea adăugată generată de membrii AmCham, de 29, 1 mld EUR, reprezintă 12,1% din PIB-ul României (raportată la anul 2021), conform cifrelor AmCham.

Foto: Twitter/Marcel Ciolacu

Autor

Citește și