Marcel Ciolacu afirmă că NU a avut NICIODATĂ discuții politice cu vreun director de serviciu secret

Publicat: 06 06. 2024, 22:51

This browser does not support the video element.

„Eu n-am avut, ca om politic sau ca prim-ministru, discuții cu vreun director de instituții discuții politice”. Este afirmația premierului Marcel Ciolacu, cu referire la șefii serviciilor secrete din România. 

Ciolacu a fost întrebat, la Antena 3, dacă generalii anchetați de DNA erau implicați și în jocuri politice. Premierul a răspuns că a avut doar discuții instituționale cu aceștia.

Eu n-am avut, ca om politic sau ca prim-ministru discuții cu vreun director de instituții, discuții politice. Niciodată. Am avut discuțiile instituționale, cum e și normal. Îmi trebuie informații ca să pot să iau o decizie.

Șeful Executivului s-a arătat convins că procurorii „aveau semnale” și înainte de episodul recent, însă, „acum au curaj”.

Credeți, cumva, că procurorii n-aveau semnale și nu aveau, nu găsiseră fapte că se întâmplă acest lucru și înainte. Important este că acum au curaj. Important e că statul român a dat semnalul că trebuie să se închidă aceste practici, care s-au întâmplat într-o democrație fragedă, a comentat premierul.

Ciolacu și-a exprimat bucuria că s-a depășit acestă etapă în mandatul său de premier.

Am depășit acea etapă și mă bucur că s-a depășit acea etapă pe mandatul meu de prim-ministru. Cu adevărat, România este în direcția corectă din acest punct de vedere, nimeni niciodată nu se va mai întoarce la acele practici.

CITEȘTE ȘI: