Marcel Ciolacu anunţă că Executivul va emite o ordonanţă prin care militarii şi poliţiştii cu pensii până în 3.000 de lei să fie scutiţi de IMPOZIT

Publicat: 11 09. 2024, 10:01
Actualizat: 11 09. 2024, 10:42

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, că Guvernul va emite o ordonanță pentru a corecta legea care scutește de impozit veniturile de până la 3.000 de lei, astfel încât să includă și militarii și polițiștii. Premierul a subliniat că, după promulgarea legii, s-a constatat că aceste două categorii nu au fost incluse.

În coaliție am hotărât ca partea cu scutirea de impozit până la 3.000 lei să se facă prin Parlament. După ce a trecut prin Parlament și a fost promulgată de către președintele României, am constatat că militarii și polițiștii nu au fost încadrați în acea lege. De aceea, astăzi o să dau ordonanță, cum e corect, să prindem și militarii, și polițiștii, deoarece nici militarii, nici polițiștii nu au pensii speciale, au pensii ocupaționale, a declarat Ciolacu.

Premierul a evidențiat și contextul istoric al situației, amintind de problemele moștenite din perioada comunistă, când multe aspecte ale legislației și sistemului de pensii nu au fost gestionate în mod sustenabil.

Avem un trecut de 50 de ani de comunism, au fost multe lucruri în neregulă, multe lucruri care n-au fost într-un sistem sustenabil, capitalist, de lucru și, în acest moment, încercăm cu adevărat, după 30 de ani, să le reparăm, a explicat acesta.

De asemenea, premierul a menționat că un proiect de lege propus de PNL privind modificarea legii pensiilor este în dezbatere parlamentară.

Eu cred că avem nevoie de responsabilitate. Am avut întâlnire și cu persoanele cu dizabilități și voi avea, vineri, întâlnire și cu minerii. Cred că trebuie o discuție așezată. Trebuie să depășim momentul de emoție al alegerilor și să înțelegem, o dată pentru totdeauna, că, cu astfel de atitudini, nu vom câștiga niciun vot, a precizat șeful Executivului.

În același context, premierul a criticat opoziția, în special pe cei care susțin discursuri populiste și acționează „pompieristic” în contextul alegerilor apropiate. Marcel Ciolacu a amintit de perioada în care Guvernul Cîțu era la putere și de problemele ridicate atunci de coaliția de guvernare de dreapta.

Noi ceream în Parlament să vedem acel PNRR și ce jaloane au trecut și care au fost indicatorii pe care i-am avut de respectat, inclusiv în legea pensiilor. Să vii acum cu o astfel de atitudine… Pare neserios, dar dacă dânșii își doresc acest lucru, n-am nicio problemă, a comentat premierul.

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU, despre negocierile pe portofolii la C.E.: E tentant un portofoliu pe social. Vom cântări aceste lucruri

Marcel CIOLACU: PSD-ul e un partid mare și s-a învățat un pic și cu DEMOCRAȚIA de când sunt eu președinte