Marcel Ciolacu anunță DIGITALIZAREA ONRC: Reducem timpul necesar înfiinţării unei firme de la 72 de ore la doar 24

Publicat: 01 08. 2024, 12:05

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi lansarea unei noi etape în proiectul de digitalizare a Registrului Comerțului, care va reduce semnificativ timpul necesar pentru înființarea unei firme, de la 72 de ore la doar 24 de ore. În plus, documentele necesare pot fi completate și încărcate în noul portal dezvoltat de ONRC în maximum 15 minute.

Trecem într-o nouă etapă și în proiectul de digitalizare de la Registrul Comerțului. Știu că a fost nevoie de o întrerupere a activității Registrului pentru o săptămână, dar azi beneficiile sunt majore pentru antreprenorii români. Întregul parcurs de activitate al unei firme poate fi acum gestionat online, a precizat Ciolacu.

Concret, precizează el, timpul necesar înființării unei firme este redus la doar 24 de ore.

Mai mult, în maxim 15 minute se pot completa și încărca documentele în noul portal dezvoltat de ONRC. Sistemul va fi folosit de 2 milioane de beneficiari în următorii 5 ani – iar acum sunt deja 1,6 milioane de firme care îl utilizează, încheie şeful Executivului.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a finalizat selecția proiectelor din schema de susţinere a producţiei româneşti INVESTALIM. Investiții de peste 4,5 miliarde de lei

Marcel Ciolacu anunță demararea a două proiecte MAJORE de infrastructură. Investiție de peste 9 miliarde de lei din fonduri europene