Marcel Ciolacu anunță FINANȚĂRI: 2 miliarde de lei pentru PNDL şi Anghel Saligny / 560 de milioane de lei, către CJ-uri şi consilii locale

Publicat: 02 10. 2024, 11:28
Actualizat: 02 10. 2024, 11:38

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că vor fi făcute alocări pentru investiții. Două miliarde de lei vor merge spre programele PNDL şi Anghel Saligny, iar 560 de milioane de lei, către consilii județene (CJ) şi consilii locale din Capitală, pentru cheltuielile cu serviciile sociale.

Șeful Guvernului a menționat: ,,Continuăm să finanțăm investițiile în comunitățile locale și alocăm aproape 2 miliarde pentru proiecte din PNDL și Programul Anghel Saligny. Aprobăm alte 540 de milioane de lei ca să achităm lucrări la proiecte finanțate prin PNRR. Și Programul național de construcții primește 300 de milioane de lei pentru plata lucrărilor deja efectuate”.

Alocări de fonduri vor fi făcute și către comunitățile locale, consilii județene.

Susținem comunitățile locale și prin asigurarea finanțării cheltuielilor cu serviciile sociale. 560 de milioane de lei merg către consiliile județene și consiliile locale din București. Acoperim cheltuielile cele mai importante: cu sistemul de protecție a copilului, cu centrele de zi și cele rezidențiale pentru persoanele cu handicap și căminele pentru vârstnici”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre deficitul bugetar: „Vreți să fac cumva ce a făcut Ceaușescu, să bag România într-o FOAMETE pentru a plăti datoriile externe?”