Marcel Ciolacu anunță proiecte de peste 1 MILIARD de euro pentru Autostrada Moldovei și calea ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa

Publicat: 04 04. 2024, 11:38
Actualizat: 04 04. 2024, 12:13

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul vine în şedinţă cu finanţare pentru Autostrada Moldovei, de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii, suma reprezentând jumătate din bugetul necesar construcţiei A7. Ciolacu a mai anunțat de asemenea fonduri pentru modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa, proiect de 500 de milioane de euro.

O veste bună avem azi pentru Autostrada Moldovei: venim cu o finanțare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții. Suma reprezintă jumătate din bugetul necesar construcției A7.

Alte fonduri alocate sunt pentru centura ocolitoare a orașului Gura Humorului.

Tot în regiunea Moldovei avem alt proiect rutier important, de peste 550 de miloane de euro – centura de ocolire a orașului Gura Humorului. Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum național extrem de circulat din zonă, cu impact economic major pentru transportul de marfă, a anunțat șeful executivul la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu anunță că prin aprobarea fondurilor pentru calea ferată, românii vor avea posibilittaea de a merge la mare și munte în condiții decente.

Și în domeniul feroviar avem investiții mari, care prind viteză. Aprobăm modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța, proiect de 500 de milioane de euro. Asta ne va permite să mergem cu trenul din București la munte și la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul țărilor europene, a mai spus Ciolacu.