Marcel Ciolacu anunță SUPLIMENTAREA bugetelor de la SRTV și SRR cu câte 40 de milioane

Publicat: 21 09. 2024, 14:04

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu anunță faptul că la rectificarea bugetară de luna aceasta, bugetele televiziunii publice, SRTV, dar și al radioului public, SRR, au fost majorate cu câte 40 de milioane de lei, deși șeful Guvernului spune că TVR-ul nu are aceeași performanță ca radioul public.

Președintele Radioului public i-a transmis premierului faptul că nu sunt suficienți bani pentru ca angajații să-și desfășoare activitatea în condițiile prevăzute de lege, în acest sens, Marcel Ciolacu a anunțat măsuri. ,,Am modificat împreună cu domnul vicepremier, după ședința de coaliție, uitându-ne totuși la discrepanța între plățile, cum sunt plătiți cei de la TVR și cei de la Radio, după o analiză, și am cerut ministrului de finanțe să facă rapid analiza.”

Și am suplimentat acum, la rectificare, atât la TVR cu 40 de milioane, cât și la Radio cu aceeași sumă. Deci identic și la instituție și la cealaltă instituție. Normal că mă uit și la cifrele și la performanța celor două instituții. Radioul este pe primul loc ca și audiență la nivel național și cu extensie și pe Republica Moldova, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai menționat că: ,,TVR-ul nu spun că are aceeași performanță, deci cumva nu știam că să mă întâlnesc cu dumneavoastră, dar cumva am anticipat, fiindcă am avut memorandumuri venite de la președintele Radiodifuziunii care mi-a spus că s-a creat un decalaj prea mare și o diferență prea mare de salarizare.”

 

CITEȘTE ȘI:

Marcel CIOLACU, despre scenariul IOHANNIS-prim-ministru: Eu nu cred că va fi un bun premier