Marcel Ciolacu blochează legea Iohannis: Nu este o prioritate nici pentru Guvern, nici pentru PSD / „Nu sunt de acord cu nicio EXTINDERE a legii”

Publicat: 23 09. 2024, 13:00
Actualizat: 23 09. 2024, 13:38

This browser does not support the video element.

Legea cu dedicație pentru Iohannis „nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvern și nici pentru PSD”, declară premierul Marcel Ciolacu, la finalul reuniunii Biroului Permanent al partidului. 

Forul de conducere al PSD a votat cu unanimitate de voturi să nu susțină amendamentul de modificare a legii propus de PNL, care i-ar permite președintelui Klaus Iohannis să se înscrie în alegerile parlamentare.

Am spus foarte clar în cadrul BPN că ne asumăm o decizie. Dacă am fi vrut să continuăm anumite bâlbâieli în care spuneam că lăsăm liber parlamentarilor, după voința proprie. În momentul acesta avem o decizie. Nu știu dacă mai avem un act normativ. Această lege nu e o prioritate nici pentru mine, nici pentru Guvern și nici pentru PSD, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul Ciolacu a infirmat că liberalii și Klaus Iohannis i-ar fi cerut încă din primăvară să introducă această modificare legislativă. „Nu am avut o astfel de discuție. Înseamnă că mint (n.r. liberalii)”, a precizat Ciolacu.

Întrebat ce s-a schimbat de acum 20 de ani, episodul lege pentru Ion Iliescu, Ciolacu a răspuns că am evoluat ca și societate.

Am evoluat ca și societate în cei 20 de ani, nu am stat pe loc. Faptul că mai sunt anumite categorii socio-profesionale, care nu pot candida, decât dacă își dau demisia, cum ar fi magistrații sau prefecții.

Premierul consideră că nu este oportună o extindere a legii, în acest moment.

Nu cred că este oportun. Nu sunt de acord cu nicio extindere a acestei legi, cu nicio propunere care modifică fondul legii electorale, deoarece există o recomandare a Comisiei de la Veneția că acest lucru se face cu un an înainte, a încheiat premierul Ciolacu.

Întrebat dacă decizia PSD ar putea fi interpretată ca o frică a social-democraților față de o candidatură a lui Iohannis, Ciolacu a răspuns ironic: De asta sunt și galben la față!

CITEȘTE ȘI: