🚨 Marcel CIOLACU își lansează PROIECTUL DE ȚARĂ / „Candidez la Președinție pentru că IUBESC România” /Sorin Grindeanu: Marcel nu este un om conflictual

Publicat: 20/10/2024, 07:45
Actualizat: 20/10/2024, 12:49
12:46

„Toți românii vor ști pe ce CHELTUIE președintele banii publici”

Marcel Ciolacu își încheie discursul cu un angajament: toți românii vor ști pe ce cheltuie președintele banii publici.

Avem puterea să unim 25 de milioane de români într-o națiune modernă, fără bariere! Dar asta o poate face doar un președinte care își ia un angajament moral în fața celor pe care dorește să îi reprezinte.

Angajamentul meu este că toți românii vor ști pe ce cheltuie președintele banii publici.

Acesta este Planul meu pentru România. Acesta este crezul meu politic. Și acesta este angajamentul meu moral în fața românilor, încheie Marcel Ciolacu.

 

12:44

Ciolacu: PUTEREA trebuie împărțită

Ciolacu promite că va fi un președinte pentru toți românii.

Eu vreau să fiu un președinte pentru TOȚI românii! Nu vreau să fiu un președinte care urăște și dezbină.

Nu vreau să fiu un președinte care luptă să distrugă un partid. Pentru că asta înseamnă să lupți împotriva altor români care susțin acel partid.

Dimpotrivă, voi fi un președinte care va proba concret că puterea trebuie împărțită, nu acaparată de un singur om!

În opinia lui Marcel Ciolacu, un președinte „trebuie să-i unească pe toți românii în jurul obiectivelor naționale”.

Cred că Președintele trebuie să fie al tuturor românilor și să-i reprezinte pe TOȚI, și pe cei de stânga, și pe cei de dreapta, și pe cei care trăiesc aici, și pe cei plecați în afară. Președintele românilor trebuie să-i apere, să-i ajute, pe TOȚI. Oriunde ar fi ei!

12:40

PROMISIUNEA lui Ciolacu: România nu va fi atrasă în niciun război!

În „vremuri complicate”, Ciolacu transmite clar că „România nu va fi atrasă în niciun război!”.

Trăim timpuri complicate și, de aceea, vreau să spun acum și aici un lucru foarte clar: ca președinte, îmi voi folosi toată energia pentru ca România să se dezvolte în PACE și LINIȘTE. România nu va fi atrasă în niciun război!

Pacea și stabilitatea sunt fundamentale pentru dezvoltarea acestei țări. Securitatea noastră este garantată, sută la sută, prin parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii și prin apartenența la NATO.

Modernizarea armatei fără serviciu militar obligatoriu

Da, ne vom moderniza armata și vom investi în industria de apărare, pentru că este firesc să o facem! Dar modernizarea armatei nu înseamnă serviciu miliar obligatoriu, ci profesioniști!

În același timp, spun ferm că susținerea Ucrainei este vitală pentru a asigura pacea României.

Nu ne dorim vecini noi la granița de EST! Vom continua să sprijinim independența și suveranitatea Ucrainei!

12:37

„În deplasări, voi merge cu o AERONAVĂ cât mai mare pentru delegații economice”

Ca președinte al României, Marcel Ciolacu își propune să pună „interesele economice pe primul loc”.

În deplasări, voi merge cu o aeronavă cât mai mare pentru delegații economice puternice. Vreau să fiu alături de șefii celor mai importante companii românești. Așa cum fac toți liderii statelor dezvoltate!

12:34

Ciolacu, despre consumul de droguri în rândul copiilor: Pedeapsa nu rezolvă dependența, ci tratamentul

Marcel Ciolacu atinge și problema consumului de droguri în rândul copiilor. Candidatul PSD spune că a discutat cu mulți tineri, victime ale acestui flagel.

Nu mai merge cu jumătăți de măsură! Dacă închidem ochii, nu înseamnă că problema nu există.

Am vrut să înțeleg, direct de la ei… Și… mi-am dat seama că abordarea de până acum a fost total greșită.

Pedeapsa nu rezolvă dependența, ci tratamentul. Iar trei afișe și două broșuri expirate nu înseamnă prevenție.

În opinia lui Ciolacu, „a venit timpul ca acești tineri să simtă, cu adevărat, că au pe cineva de partea lor”.

Cineva care să nu-i judece și să nu-i izoleze, ci să-i ajute să se vindece.

Și vom începe prin a transfera parte din Agenția Națională Antidrog la Ministerul Sănătății. Pentru că acolo este locul ei! Poliția deja a început să prindă traficanții și să îi bage la pușcărie. Dar statul trebuie să aibă grijă de victime și să le redea șansa unei vieți normale.

12:32

Declinul demografic: cea mai mare PROVOCARE a României

Marcel Ciolacu identifică „cea mai mare provocare a României: declinul demografic”.

Cea mai mare provocare a României, care atinge însăși esența viitorului nostru este declinul demografic al națiunii noastre.

Realitatea este că România are tot mai puțini copii și, în același timp, mulți tineri aleg să plece în străinătate. Avem o populație îmbătrânită și în scădere. Asta afectează inclusiv piața muncii, sistemele de pensii și sănătate.

Vă rog să vedem această realitate ca pe un apel la acțiune.

Ciolacu vede o cooperare între principalele instituții ale statului, pentru a oferi noilor generații motive „să creadă în țara lor”.

Trebuie să oferim noilor generații de români motive să creadă în țara lor – oportunități, siguranță și, cel mai important, speranța într-un viitor alături de cei dragi.

Și, pentru asta, este necesar să lucrăm împreună – Președinte, Guvern, comunități locale și sector privat –  pentru a opri declinul demografic și pentru a face din românii aflați în Diaspora un motor de dezvoltare a României.

La începutul acestui an, m-am întâlnit la Roma cu românii care muncesc și trăiesc în Italia. De la ei am aflat că așteptau și câte 3-4 ani pentru a-și face rost de documente pentru dosarul de pensionare. Astăzi s-a ajuns ca acest proces să dureze 3-4 luni, ca urmare a unui acord bilateral.

Dar nu e suficient! Vreau să mergem mai departe, să simplificăm birocrația și să digitalizăm serviciile consulare. Toate actele pentru românii din Diaspora vor fi online, fără drumuri repetate, lungi și costisitoare.

12:30

„Vreau să unim Moldova de Transilvania și Țara Românească”

Și infrastructura de transport este o prioritate în Planul de țară al lui Marcel Ciolacu.

Vreau să unim Moldova de Transilvania și Țara Românească prin drumuri rapide și autostrăzi, spune Ciolacu.

Vreau să conectăm portul Constanța și marile municipii ale țării la rețeaua europeană de autostrăzi. Ne unim, astfel, prin drumuri rapide, atât cu Republica Moldova, cât și cu statele din vestul Europei. Dar ne unim și cu românii din Diaspora!

Zilele trecute, pe traseul Autostrăzii Moldovei, am discutat cu localnicii comunelor învecinate. TOȚI mi-au spus că această autostradă este cea mai mare șansă pentru dezvoltarea zonei. Și asta, pentru că se vor construi zeci de depozite și spații logistice, va crește traficul de mărfuri și vor apărea mii de noi locuri de muncă bine plătite.

12:27

Ciolacu: REINDUSTRIALIZARE modernă și competitivă

Elementul central al Proiectului de țară al lui Marcel Ciolacu este „o REINDUSTRIALIZARE modernă și competitivă”.

Ciolacu amintește de combinatul Oțelul Roșu, care „ilustrează perfect situația prin care a trecut România”.

Am fost la Oțelul Roșu și am vorbit cu oamenii de acolo.

Oțelul Roșu ilustrează perfect situația prin care a trecut România. Furat de toți, folosit de toți, dezmembrat, bucată cu bucată, și vândut la fier vechi. Dar care ACUM are o șansă și renaște. Un român preia, în sfârșit, combinatul și îl redeschide.

Toate aceste lucruri s-au întâmplat în lipsa unui plan de țară, declară Ciolacu.

Vă propun, așadar, o REINDUSTRIALIZARE modernă și competitivă, în care expertiza și inovația privată să fie stimulată prin capital de stat.

Vreau să reușim acest lucru! Pentru a putea dezvolta în continuare acest stat și pentru a putea crește nivelul de trai al cetățenilor săi!

12:24

Mandatul de premier al lui Ciolacu: Am reușit să STABILIZĂM țara

Marcel Ciolacu prezintă rezultatele Guvernului pe care îl conduce, preluat într-o situație dificilă pentru România.

Într-un timp scurt și în condiții grele, am reușit să stabilizăm țara. Mai mult, am reușit ca, prin măsurile adoptate, să aducem un echilibru între pensionari și populația activă.

Am crescut veniturile românilor, pensiile și salariul minim. Am protejat populația și economia, plafonând prețurile la energie și alimentele de bază. Am investit miliarde de euro și am creat 500 de mii de noi locuri de muncă. Am început să unim regiunile țării prin autostrăzi.

În perioada următoare este nevoie de „o transformare profundă”, spune premierul.

În următorii ani însă, trebuie să facem o transformare profundă: să trecem de la o economie bazată pe consum din import la o economie care crește prin investiții în industrie, producție internă și export.

Ciolacu are și soluții: investiții masive și reindustrializare.

Și pentru asta – propun un plan de investiții publice de 155 de miliarde de euro în următorii 5 ani! Investiții în infrastructură, educație, sănătate, tehnologie, agricultură și industrii competitive.

Însă, cea mai mare miză este reindustrializarea țării. Cu investiții de peste 10  miliarde de euro anual în industrie, vom putea produce în țară tot ce este esențial pentru economia națională.

12:21

Marcel CIOLACU: Sunt pregătit să-mi asum RĂSPUNDEREA

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale prezintă trei mesaje clare și ferme.

Am un PLAN pentru România. Am un crez politic. Și un angajament moral, spune Ciolacu.

Premierul afirmă că este „pregătit” să-și asume răspunderea de a fi președintele României.

Alături de colegii mei din PSD am arătat deja responsabilitate, intrând la guvernare, într-un moment critic pentru țară. Atunci când pandemia lua vieți, economia era la pământ și cei aflați la putere doar se certau între ei. Am lucrat împreună cu competitorii politici și am oprit haosul. Am repornit economia și i-am protejat pe români.

Sunt în serviciul public de 32 de ani și tot ce am făcut în administrație și la guvern am făcut prin muncă și bună înțelegere cu cei din jurul meu.

12:19

„Îmi doresc o Românie pentru toți românii!”

Îmi doresc o Românie pentru toți românii!, mărturisește Marcel Ciolacu.

Pentru cei de aici, dar și pentru cei din afară. Pentru cei prosperi, dar și pentru cei nevoiași. Pentru cei din marile orașe, dar și pentru cei de la sate.

Dar, pentru asta, avem nevoie de echilibru, stabilitate și responsabilitate!

În ultimii 20 de ani România a avut 17 guverne. Dacă ne dorim să construim o Românie puternică pe termen lung, avem nevoie de predictibilitate și stabilitate.

12:17

Ciolacu: Ce ar spune oamenii dacă s-ar uni KFC cu McDonald's împotriva FryDay?

Ciolacu subliniază diferența dintre Competitori și Adversari.

V-am ascultat cu atenție pe toți cei care au luat cuvântul. Fie că ați vorbit de competiții sportive, fie că ați vorbit de afaceri, v-ați referit întotdeauna la COMPETITORI, nu la ADVERSARI. Ați concurat, dar nu v-ați denigrat. Și nici nu v-ați unit unii împotriva altora. De altfel, ce ar spune oamenii dacă s-ar uni KFC cu McDonald’s, de exemplu, împotriva FryDay?? Sau Alex Găvan cu Horia Colibășanu împotriva Laurei Badea? Ar fi groaznic!, comentează Ciolacu.

Tocmai de aceea, visul meu este să construim o țară unde Președintele își respectă, ascultă și protejează cetățenii. Nu unde Președintele îi învrăjbește pe unii împotriva altora!

12:02

„Candidez la Președinție pentru că iubesc România”

Marcel Ciolacu începe discursul cu o promisiune: va lua meditații, în continuare, de la specialiștii aflați în sală.

Au zis că iau meditații. Mă uit în sală și spun că de la fiecare dintre dumneavoastră am învățat ceva. Cu fiecare m-am sfătuit în domeniul în care ați excelat. Și vă anunț că o voi face în continuare.

Candidez la Președinție pentru că iubesc România

Candidez la Președinție pentru că iubesc România și cred în potențialul țării noastre. Avem o șansă istorică în față, spune Ciolacu.

Prima promisiune a lui Ciolacu: În următorii 5 ani putem fi a 10-a economie a Uniunii Europene.

Și acesta trebuie să fie obiectivul nostru strategic! Dar, pentru asta, nu avem timp de pierdut. Trebuie să începem, de acum, să construim o economie puternică. Pentru că economia este temelia oricărui STAT sigur și prosper. Fără o economie puternică, nu putem vorbi nici de venituri mai mari, nici de servicii de sănătate și educație de calitate și nici de bani pentru sport. În plus, doar printr-o economie consolidată, putem ajunge la masa deciziilor pe plan extern.

11:45

Lucian Florea: Mi-aș dori ca partidul dumneavoastră să fie România

Lucian Florea, fondatorul FryDay, cu care „McDonalds are o problemă”, îl susține pe Marcel Ciolacu.

Antreprenorii nu au culoare politică, dar eu cred cu tărie, că trebuie să fim conduși de oameni cu simț de răspundere, spune Florea.

„Dacă veți fi președintele României, mi-aș dori ca partidul dumneavoastră să fie România”, completează Florea.

Avem nevoie să luați măsuri atente care să ne ajute, dar și să punem umăr la umăr cu dumneavoastră să dezvoltăm România.

Florea spune că antreprenorii „au nevoie să ne sprijiniți cu măsuri de finanțare pentru a duce businessurile noastre în afara țării”.

Mi-aș dori ca președintele nostru să conducă cu predictibilitate, cu responsabilitate și cu onoare, adaugă Florea, cu referire la tricoul purtat de premierul Ciolacu.

Aflat în vizită în țară, premierul Marcel Ciolacu, provocat de un antreprenor român care și-a deschis un fast-food, Lucian Florea, a mers spre surprinderea românului să testeze produsele FryDay, dar îmbrăcat într-un tricou cu mesajul: ONOARE, RESPECT, PREDICTIBILITATE. Citește aici. 

11:31

Anton HADĂR prezintă caracteristicile pe care trebuie să le aibă viitorul PREȘEDINTE

Anton Hadăr, președinte al Federației Naționale Sindicale Alma Mater, spune că următorul președinte ar trebui să iubească Educația, în mod sincer.

Ar trebui, înainte de toate, să iubească educația, nu în mod declarativ, ci în mod sincer, curat. Să înțeleagă importanța fundamentală a educației. Ar trebui să îi pese de fiecare copil care părăsește timpuriu educația.

Trebuie să fie un om responsabil care să promoveze principiile valorii morale și sociale, un om deschis și empatic, care să pună educația în locul pe care îl merită, de mijloc al formării și progresului.

Hadăr mai spune că viitorul președinte al României ar trebui să-și asume Educația ca proiect de țară.

11:16

Alex GĂVAN: Aleg viața și vă îndemn să sărbătorim împreună VIAȚA

Alex Găvan, inițiatorul proiectului Centura Verde, prezintă, prin imagini, două scenarii pentru viitor, unul cu o Românie împădurită și unul cu o Românie care își taie copacii.

Sunt două scenarii de viitor, care stau în fața noastră. Două scenarii care se întâmplă deja, pe care le trăim, simultan.

Vin să vă dăruiesc acest mesaj. Pentru mine, alegerea e clară. Aleg viața și vă îndemn să sărbătorim împreună viață. În contextul poluării dramatice, am creat Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde.

Premierul Marcel Ciolacu a semnat n luna iunie Memorandumul pentru Aer Curat, Sănătate şi Viitor, propus de Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde.

11:10

Grindeanu: Marcel nu este un om conflictual

Ministrul Gindeanu spune despre „prietenul său”, Marcel, că nu este un om conflictual.

Marcel este liderul și coechipierul care a căutat soluții la situații dificile, este un om credincios, un lider în mâinile căruia eu am toată încrederea să las viitorul copiilor mei.

Sunt fericit astăzi să vin astăzi, în fața dumneavoastră, alături de viitorul președinte al României, Marcel Ciolacu. A venit momentul ca România să fie ghidată de un președinte al tuturor și să vină cu soluții reale la problemele românilor.

11:03

Grindeanu: Vă invit să pășim spre viitor. Să mergem pe o AUTOSTRADĂ VIE

Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, deschide evenimentul cu o analogie. „Să pășim pe oi autostradă vie”, spune Grindeanu, la evenimentul de lansare a Proiectului de țară al candidatului PSD.

Ministrul prezintă reușitele Guvernului Ciolacu, în domeniul Transporturilor: 1115 km reprezintă lungimea totală a drumurilor de mare vitează, 1260 este numărul de km aflați în execuție și licitație, astăzi, 2600 km de autostrăzi reprezintă numărul de kilometri pe care puteam să circulăm deja astăzi în România.

Vă invit să pășim spre viitor, pe calea sigură pentru România, să mergem pe o autostradă vie, compusă din proiecte pe care cu toții le dorim, o autostradă de priorități concrete, precum reindustrializarea României, creșterea veniturilor și a puterii de cumpărarea, protejarea copiilor de consumul de droguri.

Este nevoie de un plan și un angajament ferm pentru continuarea proiectelor începute.

10:57

Marcel Ciolacu mizează pe mediul de afaceri

La evenimentul de lansare a Proiectului de țară, candidatul PSD mizează pe susținerea personalităților din mediul de afaceri românesc.

Vor susține discursuri Iulian Liviu Simion, prim-vicepreședinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții, Radu Lăzăroiu, director general ROMAQUA GROUP; președinte membru ANBR, Anton Hadăr, președinte al Federației Naționale Sindicale Alma Mater, Vlad Sabadus, fermier, Lucian Florea, fondator lanț fast-food Fryday, Dragoș Damian, CEO al companiei Pharma Terapia Cluj și Mihaela Jurca, director adjunct Transilvania FOREST Production.

Acestora li se alătură și reprezentanți ai societății civile, precum Alex Găvan, alpinist și activist de mediu.

Marcel Ciolacu, candidat la prezidențiale din partea PSD, își lansează, duminică, Proiectul de Țară, cu câteva zile înainte de începerea campaniei electorale. Președintele PSD a lansat deja platforma România Dorită, unde le-a cerut românilor să contribuie cu mesajele lor cu privire la viitorul țării.

Reindustrializarea României, bunăstarea românilor, continuarea atragerilor de investiții, dar și construcția de spitale, școli, cămine studențești și lupta împotriva drogurilor sunt câteva dintre subiectele din proiectul de țară cu care Marcel Ciolacu intră în cursa pentru alegerile prezidențiale.

Câteva dintre realizările premierului Marcel Ciolacu și pe plan extern sunt legate de intrarea parțială a României în Schengen, eliminarea vizelor pentru SUA, intrare cu buletinul în Turcia pentru turiștii români, dar și acordarea dublei cetățenii pentru românii din Spania.

La nivel intern, Marcel Ciolacu anunță că investiții de 100 de miliarde de euro.

Am început cu reindustrializarea. Știm toate poveștile, cum s-au vândut fabricile din România. Au fost tăiate și vândute la fier vechi. Trebuie o colaborare între stat și privat. Vom ajunge la 100 de miliarde de euro investiții. Investițiile sunt distribuite uniform pe teritoriul României.

În sănătate este prima oară când vedem spitalele crescând. Este cel mai îndrăzneț plan de dezvoltare a României. În infrastructură, sănătate și învățământ. Anul acesta va intra sigur România terestru în Schengen, a spus Marcel Ciolacu zilele trecute într-o intervenție la România TV.

Social-democrații au avut întâlniri cu sindicaliști, reprezentanți din toate domeniile pe care i-au consultat, înainte de a lansa planul de țară.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu: Din anul 2025 vom putea călători în SUA fără VIZE / Din statistica noastră, criteriile tehnice au fost îndeplinite

Marcel Ciolacu și PARIUL cu INDUSTRIA. În România se vor construi uniform fabrici, promite premierul

Cristina Corpaci
Reporter politic, acreditat la Guvern. În presă din 2004. Am lucrat la TVR, Rol.ro, Realitatea.net, Realitatea TV, Mediafax.ro, B1 TV, România Liberă. Doctorandă mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul...
Top 50 vedete jucăușe și provocatoare în poziții care mai de care! Iuliana Luciu, Geanina...
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30...
Ce spun cei care stau la cozi la secțiile de votare din Rusia pentru scrutinele...
România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră
Cu câți bani rămâne un român dintr-un salariu brut de 1.000 de euro: România este...
Operație de prelevare de organe oprită pentru că pacientul „dădea prea multe semne de viață”
Mario Fresh a comis trădarea supremă? Noua iubită e chiar prietena Alexiei Eram?! Cum arată...
Meteorologii Accuweather au anunțat cum va fi vremea în lunile următoare. Vom avea parte de...
Ele sunt două dintre victimele tragediei de la Însurăţei: Camelia şi fiica ei, Maria, s-au...
"E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord...
A murit Delia Budeanu, una dintre cele mai cunoscute prezentatoare TV din România. Care a...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Circulație GREȘITĂ în sensul giratoriu! Regulile pun în continuare probleme unora dintre șoferi
Alegeri prezidenţiale în Republica Moldova şi referendum pentru aderarea la UE. Un milion de moldoveni...
MAXIMUL solar este în plină desfășurare! Ce înseamnă asta?
Decizie pentru 3,8 milioane de pensii. Anunțul venit azi, 20 octombrie: Vom continua să le...
Seducătorul cinematografiei românești, o viață de film
A murit Delia Budeanu. A fost una dintre cele mai iubite prezentatoare TV ale României
VIDEO Adrian Marțian și-a găsit copiii! Cei trei minori au spus adevărul: "Am ajuns la...
Cum s-a simțit Raluca Bădulescu pe vremea când era ceva mai plinuță? De ce se...
Mihai Bendeac, uimit de prețul rochiei de mireasă pe care a purtat-o de Theo Rose:...
BANCUL ZILEI. Bulă: – Vreau să-mi tatuați numele iubitei mele acolo, jos!
Una dintre ultimele vânători ale lui Nicolae Ceaușescu: A împușcat un cerb rar, dar nu...