Marcel Ciolacu: ,,Ceea ce am văzut azi la SOFTRONIC este dovada clară că și capitalul românesc începe să facă performanță economică consolidată”

Publicat: 27 08. 2024, 16:53
Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, marţi, uzina Softronic de la Craiova, care se ocupă de modernizarea locomotivelor pentru CFR Călători, şeful Executivului arătând că ultimul contract a fost semnat în 2023, pentru un lot de 19 locomotive electrice, şi astăzi prima este deja gata de teste. La rândul său, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a declarat că „Domnul Marcel Ciolacu a dat prima cheie la prima locomotivă care iese după douăzeci şi ceva de ani din Craiova pentru CFR.”
Premierul a declarat faptul că: ,,Sunt mândru că am văzut astăzi altă uzină oltenească de top – Softronic, după cea de la Ford Craiova. De data aceasta vorbim de o uzină deținută de antreprenori român. Să ajungi în 25 de ani lider în construcția de material rulant feroviar și să devii singurul producător de trenuri și locomotive electrice din Sud-Estul Europei este o realizare uriașă.”
Cel mai mult mă bucură că uzina are o experienţă mare în ultimii ani în modernizarea locomotivelor pentru CFR Călători. Ultimul contract a fost semnat în decembrie 2023, pentru un lot de 19 locomotive electrice și iată că astăzi prima dintre ele este deja gata de teste urmând să intre în activitate, a mai declarat Marcel Ciolacu.
Premierul a mai menționat că: ,,Ceea ce am văzut azi la Softronic este dovada clară că și capitalul românesc începe să facă performanță economică consolidată! Că românii pot concura cu mari producători străini cu o istorie bogată.”
Guvernul pe care îl conduc va continua să susțină firmele românești și producția locală, aceasta fiind o prioritate majoră a guvernării, a mai precizat Marcel Ciolacu.

În vizita sa din Craiova, Marcel Ciolacu a fost însoţit şi de primarul Olguţa Vasilescu, care a precizat că este o mândrie că în capitala Olteniei se fabrică acum locomotive pentru CFR.

„Premierul Marcel Ciolacu a vizitat, astăzi, Craiova, cu ocazia finalizării de către compania locală Softronic a două locomotive noi pentru CFR Călători. Primul ministru a fost cel care a „dat prima cheie” la prima locomotivă care iese pe poarta fabricii pentru CFR, după mai bine de 25 de ani, conducând-o câțiva metri, a urmărit tot procesul tehnologic și a discutat cu muncitorii și patronatul. In a doua parte a zilei, a vizitat șantierul de la Stadionul Tineretului, unde se va construi cea mai mare sală a sporturilor din România, care va gazdui și singurul velodrom acoperit din țară și sediul Primăriei Craiova, unde se finalizează lucrările de reabilitare a clădirii monument istoric. Inainte de a pleca din Craiova, a mâncat un sendviș în English Park, de la Maestro. Marcel Ciolacu este un admirator al parcurilor craiovene și, de fiecare dată când ajunge în Bănie, se relaxează într-una dintre oazele noastre de verdeață.”, a notat primarul Craiovei.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre neimpozitarea PENSIILOR sub 3000 de lei: Nu este un efort bugetar foarte mare, în jur de 800 de milioane