Marcel Ciolacu a vorbit despre sistemul fiscal aplicat întreprinderilor mici și mijlocii, adăugând că nu a fost implicat în formularea PNRR-ului. Liderul PSD a dezvăluit și cum a decurs întâlnirea cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, pe tema PNNR-ului.
Marcel Ciolacu și-a exprimat părerea despre optimizarea fiscală a IMM-urilor, declarând că nu este de acord cu o astfel de măsură. Liderul PSD a menționat că nu a făcut planul din PNNR și nici nu a avut acces la document.
Optimizare a fiscală nu este un lucru normal. Se fac optimizări fiscale, momentan se impozitează cu 1% din cifra de afaceri, deci nu mai are rost să facă optimizare fiscală sau să scoată din România profit. Nu eu am făcut PNRR-ul, dvs. știți lucrul ăsta? Eram în opoziție și țipam: „Eu nu pot citi PNRR-ul, fiindcă el ținut la secret”
Marcel Ciolacu a povestit că, în cadrul unei întâlniri la Bruxelles, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și reprezentanta Comisiei pe tema PNNR-ului, Celine Gauer, care i-au atras atenția liderului PSD asupra pensiilor speciale pentru militari. Ciolacu a subliniat că a decis să elimine măsura pensiilor speciale pentru militari.
Eu m-am dus acum la Bruxelles și-mi arăta dna. președintă Ursula: „Domnule, nu vă supărați, asta ați scris dvs. cu mănuța dvs.” Domnule, da, uitați de ce să reeșalonăm? Am scos că-s pensii speciale la militari. Noi am reușit să scoatem și să explicăm. La magistrat uitați-vă, domnule, aici scrie deciziile CCR din țara dvs. se aplică numai pentru magistrați. Asta a trimis dl. Ghinea.
Marcel Ciolacu a discutat și despre Jalonul 206 din PNNR, despre impozitarea microîntreprinderilor.
Ce a făcut Coaliția a decis atunci să scadă de la 1.000.000 la 500.000, cel mai mare prag din Europa era de 200.000 în Portugalia și în Portugalia s-a scăzut tot. Este la 500.000. Eu, în acest moment, am discutat cu Comisia, avem jalonul 206, care e prins în cererea de plată numărul trei să avem o negociere la Bruxelles. Aceste lucruri se negociază, durează timp, dacă nu, Comisia consideră că România pierde 500 de milioane de euro pentru că nu scade pragul la microîntreprinderi.
CITEȘTE ȘI: