Marcel Ciolacu critică lipsa de informare privind riscurile inundațiilor: Nu am primit nicio avertizare referitoare la un eventual pericol

Publicat: 14 09. 2024, 16:55
Actualizat: 14 09. 2024, 19:24

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că autoritățile sunt pregătite să acționeze pentru gestionarea situației din județele grav afectate de inundații. Acesta a subliniat că Raed Arafat, împreună cu echipele de Jandarmerie, ISU și pompieri, a început deja amenajarea taberelor de refugiu pentru sinistrați.

Marcel Ciolacu a criticat lipsa de informare prealabilă cu privire la riscurile inundațiilor în această regiune, exprimându-și nemulțumirea că nu a primit nicio avertizare, de când este prim-ministru, cu privire la un eventual pericol în acest sens.

Din păcate, de când sunt prim-ministru al României, eu n-am primit nicio informare refiritore la un eventual pericol în această zonă. De aceea, am vrut să merg personal pe teren să văd întreaga situație și să fiu împreună cu ministrul Mediului, astfel încât să putem acționa cât mai rapid, a explicat premierul.

Șeful executivului a adăugat că fiecare județ are pregătite deja 200 de paturi pentru persoanele care au nevoie de adăpost în urma viiturilor.

Fiecare județ are câte 200 de locuri pregătite pentru persoanele evacuate, iar în momentul acesta, din toată zona, se direcționează resurse către Galați, a precizat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Măsurile anunțate de Marcel CIOLACU, după inundațiile din Galați:Am hotărât dislocarea echipamentelor necesare și stabilirea a 2 tabere de prim ajutor