Marcel Ciolacu, critici DURE la adresa fostului ministru al Energiei, care nu s-a gândit la stocare: ,,Cel mai mult mi-e frică de hărnicia prostului”

Publicat: 16 07. 2024, 14:59

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu l-a criticat marți pe fostul ministru al Energiei, Virgil Popescu, că nu s-a gândit la stocare, atunci când România a planificat investiții în regenerabile, cu fonduri din PNRR. 

Întrebat despre faptul că țara noastră trebuie să găsească soluții în această perioadă de caniculă, în care consumul de energie este crescut, Marcel Ciolacu a făcut o observație cu privire la activitatea fostului ministru al energiei, Virgil Popescu:  „Vă spun cinstit: nu e suficient să fii ministru sau prim-ministru. Când vezi că ai fonduri europene de miliarde de euro pentru zona de investiții în energie verde, îți strângi specialiștii și faci niște calcule: ce putere instalată va fi, cât va produce România într-un an, în cât timp ajung la maturitate aceste proiecte. Am ajuns pe energie verde să fim printre fruntașii producători din Europa, depășim cred reactoarele de la Cernavodă.”

  Păi măi, domn ministru, când ai declanșat aceste programe prin PNRR, prin proiecte naționale, prin fondul de modernizare, mintea ta n-a putut gândi că îți trebuie zonă de stocare și că România are o interconectare mare de altfel la nivel european de aproape 30% și că vei produce când va fi vânt și soare mai mult decât consumi? Cu energia de la nuclear avem ce face, că e energie de bandă. Avem cel mai bun mix energetic din Europa. Dar când a fost nevoie să avem o viziune clară de dezvoltare, nu ne-a dus capul. Cel mai rău în administrație și cel mai mult mi-e frică de hărnicia prostului”, a  mai declarat Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, despre TANDEMUL Ciucă-Iohannis: E închipuirea PERFORMANȚEI / „Iohannis poate să fie premier, dar trebuie să CÂȘTIGE alegerile”

Premierul Marcel CIOLACU recunoaște importanța AI în administrație/”Nu trebuie să pleci cu borseta sau gentuța pe la agenții economici aleatoriu”