Marcel Ciolacu dă vestea. Când va crește salariul minim pe economie

Publicat: 09 02. 2024, 16:18
Actualizat: 09 02. 2024, 16:19

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la Constanța, a declarat că salariul minim pe economie va fi majorat, însă totul depinde de execuția bugetară pentru a vedea ce măsuri pot fi aplicate.

În primul și în primul rând să avem execuția bugetară până în martie, lucru pe care l-a anunțat și domnul președinte Nicolae Ciucă și ministrul Finanțelor, îl anunț și eu. Știți cu toții că suntem a doua lună după ce avem un buget consolidat, nu putem schimba peste noapte și totuși e un echilibru macroeconomic în România, așa fragil cum e. Avem o creștere economică, cu toții ne dorim mai mult și mai bine. Sperăm să avem o execuție bugetară bună și pe urmă să punem în aplicare ceea ce ne dorim, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Luni, Marcel Ciolacu va avea întrevederi cu reprezentanți ai IMM-urile și cu cei de la Concordia pentru a discuta despre salariu minim pe economie.

Salariul minim pe economie ar urma să crească anul acesta, cel mai probabil, în luna iulie de la 3.300 la 3.700 de lei.

CITEȘTE ȘI:

România pregătește introducerea salariului minim european/Ce CALCULE se fac la Ministerul Muncii

Marcel Ciolacu demontează scenariul candidaturii la Primăria Capitalei. „Nici n-am vrut să răspund la această întrebare, care e stupidă”

Marcel Ciolacu, despre situația în care România ar pierde în dosarul Roșia Montană. „Veți afla tot adevărul”