Marcel Ciolacu, de la mănăstirea Văratec: „Biserica Ortodoxă este stâlpul identității noastre naționale. Nu are NICIO legătură cu candidatura”

Publicat: 15 08. 2024, 14:03
Actualizat: 15 08. 2024, 16:40

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi după ce a participat la slujba religioasă de la mănăstirea Văratec din județul Neamț că: „Biserica Ortodoxă este un stâlp spiritual și stâlpul identității noastre naționale”.

Așteptat de jurnaliști, premierul a justificat motivul pentru care a ales mănăstirea Văratec, în această zi de sărbătoare.

Azi este Adormirea Maicii Domnului și este Hramul Mănăstirii. Este cea mai mare și cea mai vestită Mănăstire de maici, nu numai din România, din toate cele ortodoxe. În niciuna nu veți găsi acest nivel și această încărcătură, până la urmă. Biserica ortodoxă este și un stâlp spiritual, care este și stâlpul identității noastre naționale. Am venit împreună cu președinții Consiliilor Județene nou aleși pentru că și ei sunt la început de drum, ca noi toți. Acum vorbeam cu Maica Stareță, ați ascultat și dumneavoastră corul maicilor, parcă a fost Dumnezeiesc. Îi spuneam Maicii Starețe, toată slujba m-am gândit la părinții mei care au fost chemați la Domnul. Vă mulțumesc mult, nu are nicio legătură cu candidatura, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a fost însoțit la mănăstirea Văratec de secretarul partidului, Paul Stănescu, președintele PSD Neamț, Daniel Harpa și prefectul județului Neamț, Adrian Bourceanu.

Marcel Ciolacu a făcut și o mărturisire în fața jurnaliștilor. Că în timpul slujbei s-a gândit la părinții săi. Liderul PSD a ținut să sublinieze că vizita sa „nu are nicio legătură cu candidatura” la prezidențiale.

Vorbeam cu Maica Stareță …. ați ascultat și dumneavoastră corul maicelor, parcă a fost Dumnezesc. Și spuneam Maicii Starițe că toată ziua m-am gândit la părinții mei care au fost chemați la Domnu. Vă mulțumesc mult…. nu are nicio legătură cu candidatura, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat cu ce sentiment pleacă de la mănăstire, premierul a răspuns că: „De împlinire! Ca de fiecare dată.”

 

Marcel Ciolacu, către Nicolae Ciucă: „Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă”

Premierul a fost întrebat joi și despre faptul că zilele trecute i-a transmis lui Nicolae Ciucă faptul că „domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă”, Marcel Ciolacu nu a mai apucat să răspundă, însă a transmis un „La mulți ani!”.

România are nevoie de lideri coerenți și, mai ales, consecvenți! Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul ”stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit! Domenii vitale precum sănătatea și educația nu se tratează precum o ciorbă de burtă, ci cu foarte multă seriozitate și atenție, sub toate aspectele, spunea Marcel Ciolacu. Mai multe despre declarația sa aici. 

CITIȚI ȘI:

Marcel Ciolacu, de Ziua Marinei: Îi FELICIT, îi respect și le mulțumesc tuturor marinarilor români, militari sau civili, pentru efortul și munca lor