Marcel CIOLACU: „O să continuăm A7, de la Pașcani la Suceava, Avem o mare problemă, foarte mulți suceveni au plecat în străinătate”

Publicat: 24 10. 2024, 12:01
Actualizat: 24 10. 2024, 13:08

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, de la Suceava, unde a fost prezent la preluarea de către Gheorghe Șoldan a mandatului de președinte al Consiliului Județean (CJ), că o mare problemă în zonă este că foarte mulți suceveni au plecat în străinătate. ”Această infrastructură trebuie să aducă și investiții, o reindustrializare, pentru că altfel nu se vor întoarce acasă.”

„Emoția de astăzi va trece, de mâine, vor urma provocările și mai ales va trebui să facă față cerințelor sucevenilor, bucovinenilor, pentru că, în acest moment, există turism în județul dumneavoastră, fiindcă e un loc minunat, cu noua infrastructură pe care veți vedea că o să continuăm A7, de la Pașcani la Suceava. Va fi și Suceava – Siret, va fi mult mai facil transportul și vor veni mult mai ușor turiștii. Vorbea domnul președinte și de modernizarea aeroportului”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că datorită fondurilor din PNRR, județul Suceava se poate dezvolta și moderniza.

”Da, avem o mare problemă, foarte mulți suceveni au plecat în străinătate. Această infrastructură trebuie să aducă și investiții, o reindustrializare, pentru că altfel nu se vor întoarce acasă. Nu puteți să fiți un județ care să trăiască numai din turism. Căutați și promovați”, a spus Marcel Ciolacu.

În afară de specificul tradițional, trebuie găsită latura industrială, care a avut foarte mult de pierdut în zona dumneavoastră. Sunt investiții europene. M-am uitat un pic pe cifre din PNRR, aveți aproape 800 de milioane de euro din fonduri naționale, din PNRR și în exercițiu financiar actual. Normal, sunt peste 533 de de proiecte. Normal că trebuie și mai mult, trebuie o integrare”, a mai menționat președintele PSD.

CITEȘTE ȘI:

Marcel Ciolacu, la învestirea lui Gheorghe Șoldan la CJ Suceava: „George este un DESCHIZĂTOR de drum și-l felicit pentru acest lucru”

Marcel Ciolacu, ZI plină la Suceava. Premierul: „PRIMIREA voastră călduroasă a învins frigul de afară”