Marcel Ciolacu, despre ancheta de la Sf. Pantelimon: Trebuie un AUDIT cu experţi naţionali şi internaţionali

Publicat: 21 08. 2024, 12:19

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că în cazul Spitalului Sfântul Pantelimon trebuie un audit cu experţi naţionali şi internaţionali pentru toate procedurile de lucru din spitale.

Văd că ancheta în cazul ”Sfântul Pantelimon” a produs o emoţie naţională  transformată însă în dispută publică dură. Sunt acuzaţii aruncate fără limite la adresa medicilor ce pot genera lipsă de încredere în actul medical, cu consecinte grave şi pe termen lung. Datoria mea, ca premier, este să fiu alături de medici şi de toţi cei din sistemul sanitar care-şi fac onest treaba, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a menționat că ”cine a greşit, indiferent de nume, să plătească”.

Trebuie făcut însă şi un audit, cu experţi naţionali şi internaţionali, al tuturor procedurilor de lucru din spitale. Pornind de la Terapie Intensivă, continuând pe fiecare domeniu în parte!, a mai spus șeful Executivului.

Cele două doctorițe de la Secţia ATI a Spitalului ”Sf. Pantelimon”, acuzate de omor calificat cu premeditare după moartea unui pacient, au fost eliberate din arest. Curtea de Apel Bucureşti le-a admis marţi contestaţia la măsura plasării lor în arest preventiv și, mai mult, a respins orice formă de măsura preventivă. Decizia este definitivă.

După discuțiile de aproape două ore de la Palatul Victoria dintre premierul Marcel Ciolacu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat luni după-amiază că se va realiza un audit medical independent la Spitalul Sf. Pantelimon din care vor face parte experți internațional din cadrul Societății Mondiale de Anetezie și Terapie Intensivă.

CITEȘTE ȘI:

UPDATE | Dosarul Pantelimon. Cele două doctorițe acuzate de omor calificat au fost ELIBERATE. Curtea de Apel le-a acceptat cererea

Alexandru Rafila anunță că va realiza un AUDIT independent la Spitalul Sf. Pantelimon / „Nu am o problemă să-mi dau demisia”