Marcel CIOLACU, despre anchetarea foștilor generali SRI: Justiția funcționează / Sunt un prim-ministru care CONSTATĂ acest lucru

Publicat: 29 05. 2024, 22:55

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu declară că nu comentează o decizie a unui magistrat, cu referire la anchetarea celor doi foști generali ai SRI, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă. 

Întrebat la Euronews România dacă acest subiect reprezintă o vulnerabilitate, premierul răspunde:

Păi și ce facem?! Dacă cineva fură în România sau comite infracțiuni, nu poate fi anchetat, fiindcă devine vulnerabilă România?

Marcel Ciolacu transmite că „justiția funcționează”.

Și eu sunt un prim-ministru care constată acest lucru. N-am văzut că a ales justiția, că e dintr-un serviciu, că este dintr-un anumit partid politic, comentează prim-ministrul României.

Premierul consideră că niciun politician nu ar trebui să comenteze vreo decizie a unui magistrat. „Nu are dreptul” atâta timp cât este în politică, mai spune Ciolacu, la Euronews România. Asta aduce atingere statului de drept, explică Ciolacu.

Cu cât noi, politicienii, oamenii, ieșim în spațiul public să comentăm decizii ale magistraților, cu atât aducem o atingere către statul de drept. Nu ai dreptul, cât timp ești în politică, cât timp ești persoană publică din funcția pe care vremelnic o ocupi, să comentezi o decizie a unui magistrat. Este treaba justiției. Când vom înțelege acest lucru, atunci vom intra total într-o normalitate. Nu ai dreptul, cât timp ești în politică, să comentezi o decizie a unui magistrat.

CITEȘTE ȘI: