Marcel Ciolacu, despre cât de importante sunt alegerile: „Următorii ani ai României nu sunt despre noi, nici despre PSD, nici despre PNL”

Publicat: 18 09. 2024, 01:07
Actualizat: 18 09. 2024, 01:09

This browser does not support the video element.

Întrebat de Mihai Gâdea la Antena 3 CNN despre importanța alegerilor prezidențiale și parlamentare în actuala dinamică a României, premierul Marcel Ciolacu a răspuns: 

„M-am uitat pe rezultatele de la europarlamentare. Cele două mari partide au avut peste 50%. 57% la numărul de mandat. Este evident că românii își doresc o stabilitate politică. De fapt, ăsta a fost secretul. Uitați-vă la ce se întâmplă în Bulgaria. Ei nu reușesc să formeze un guvern. Să depășească acest moment, având trei rânduri de alegeri anticipate. Românii își doresc soluții. Își doresc implicare”.

Ciolacu dezvăluie că a fost întrebat dacă va alege între funcția de prim-ministru și cea de președinte:

„Toată lumea m-a criticat acuma, domne, ce o să spună primarii PSD, ce o să spună președinții consiliilor județene că dacă ați anunțat că veți câștiga alegerile prezidențiale, veți renunța la funcția de prim-ministru! NU! E un lucru de bun simț! Dacă vrei să construiești…..”

Marcel Ciolacu: „Nu se știe în ce direcție o ia războiul din Ucraina. Trebuie să ne pregătim pentru scenariile rele”

Ciolacu a adăugat că PSD și PNL trebuie să coopereze în actualul context geopolitic, mai ales după escaladarea tensiunilor dintre NATO și Federația Rusă:

„Următorii ani ai României nu sunt despre noi, nici despre PSD, nici despre PNL. Nu e despre persoanele noastre. Nu e despre primari și președinți. E despre context internațional. Și dacă vrem să nu ratăm această șansă,  PUTEREA trebuie să o împărțim. Fiindcă, altfel, nu ne vom dezvolta și nu o să facem față. Nu se știe în ce direcție o ia războiul din Ucraina. Momentan este regional. Dar trebuie să ne pregătim pentru scenariile rele. Noi nu am anticipat. Este cazul să anticipăm și  politic”. 

Sursa Foto: Marcel Ciolacu, Facebook