Marcel Ciolacu, despre concluziile NEGOCIERILOR lui Marcel Boloș cu Comisia Europeană: „Mi-a spus «E ok»”

Publicat: 10 10. 2024, 13:35

This browser does not support the video element.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, joi, că nu a detaliat cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, discuțiile avute la Bruxelles, ci doar că mesajul a fost unul pozitiv.

Marcel Ciolacu a spus că a vorbit foarte scurt cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, la întoarcerea de la Bruxelles, unde a negociat cu Comisia europeană un nou plan de măsuri, pe șapte ani.

„N-am apucat să vorbesc cu dânsul, urmează în perioada următoare”, a spus Marcel Boloș.

La întrebările presei privind o eventuală propunere a României pentru impozitarea progresivă, premierul nu a confirmat sau infirmat.

„Eu n-am înțeles nimic. Eu l-am întrebat doar dacă este ok, dacă ne încadrăm cu cei 7 ani. Mi-a spus «E ok». Mai mult, corect, cum este, l-am întrebat dacă a vorbit și cu domnul Nicolae Ciucă și urmează să îi informeze și pe dânsul”, a spus liderul social democrat.

Întrebat, miercuri, despre stadiul negocierilor avute de Marcel Boloș, premierul a afirmat: „Sunt vești bune și le discutăm în detaliu. Asta înseamnă că nu vom mări taxele”.

Ce își dorește să negocieze Guvernul la Bruxelles

Premierul Marcel Ciolacu a declarat în luna septembrie că planul de măsuri pe care urmează să-l prezinte Comisiei Europene, în vederea negocierii unui acord pe şapte ani pentru reducerea deficitului.

Nu vor fi taxe noi. Oricum, se vede eficiența crescută a ANAF-ului, o să continuăm cu digitalizarea. Ştiu că a existat un deranj major, trebuie să închidem Radarul mărfurilor, schimbăm sistemul de digitalizare şi din punctele de trecere a frontierelor, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat cu ce plan de măsuri va merge ministrul Finanţelor la Bruxelles.

Citiți și:

Marcel Ciolacu: Vă dau o veste tristă astăzi: nu va fi nicio creștere de cotă de TVA / Premierul îl așteaptă pe Marcel Boloș cu vești BUNE

Marcel Boloș, la Bruxelles cu MANDAT din partea Coaliției/ Premierul: ,,A plecat pentru măsuri generale”