Marcel Ciolacu, despre declarațiile pro-Rusia făcute de Viktor ORBAN la Băile Tușnad: Ce să-i fac eu? Treaba dânsului

Publicat: 28 07. 2024, 12:02
Actualizat: 28 07. 2024, 13:12

This browser does not support the video element.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că nu este preocupat de afirmațiile pro-ruse și anti-europene făcute de omologul său ungar, Viktor Orban, la școala de vară de la Băile Tușnad. Ciolacu a precizat că atâta timp cât declarațiile lui Orban nu vizează România, acestea nu reprezintă o problemă.

„Treaba dânsului. A spus ceva de România?”, a comentat Ciolacu, menționând că nu are cum să impună premierului ungar ce să spună despre politicile sale și că Orban a mai făcut aceste afirmații și în alte contexte, cum ar fi la Bruxelles.

„El a mai spus aceleași lucruri și pe la Bruxelles și prin alte locuri. E treaba dânsului. Eu ce să fac, să-i interzic să vină în România? Nu pot să-i interzic”, a spus Ciolacu. El a subliniat importanța relațiilor economice dintre cele două țări, menționând că Ungaria este al treilea cel mai important partener economic al României din UE.

Trenul rapid București-Budapesta

Eu și domnul Grindeanu am vorbit cu domnul Orban să promoveze în Guvern SF-ul (studiul de fezabilitate – n.red) pentru proiectul de tren rapid între Budapesta și București. Asta ne interesa. De aceea venim cu un studiu de fezabilitate ca specialiștii ne spună cum se face. Nu contează costurile, contează ce dezvolți economic și cât de mult această investiție se va multiplica în economia Ungariei și în economia românească, a completat premierul Ciolacu.

 CITEȘTE ȘI

Viktor Orban TAXAT de SUA la Budapesta pentru declarațiile de la Tușnad: „Nu asta e ceea ce ne așteptăm de la un aliat

Viktor Orban, la Băile Tușnad: „Nu am primit instrucțiuni de la BUCUREȘTI, am primit de la Bruxelles”