Marcel CIOLACU, despre dronele rusești: S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun PERICOL

Publicat: 18 10. 2024, 12:52

This browser does not support the video element.

„S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol”, spune Marcel Ciolacu, după ce sistemul de supraveghere radar al MApN a identificat o dronă în largul Mării Negre.

Premierul Ciolacu așteaptă analiza de la Ministerul Apărării.

S-au luat toate măsurile ca să nu fie niciun pericol. Haideți să vedem toată analiza celor de la Ministerul Apărării, dacă a fost o provocare cibernetică, fiindcă contactul vizual al piloților nu a existat cu drona în cauză, declară Ciolacu.

Reamintim că joi, în jurul orei 17.00, sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o țintă aeriană de mici dimensiuni într-o zonă în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Ministerul Apărării a informat că au fost activate structurile aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, Poliție Aeriană sub comandă națională.

Au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție. Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la est de localitatea Amzacea, în jurul orei 19.20.

CITEȘTE ȘI: